Kategoriat
Kotimaa Seksivau Talous

Lehtien uusi linjaus: Kaikkia kuvia sanotaan jatkossa selfieiksi

selfie! (cc)Creative Commons License Martin Fisch
(OSNABRÜCK) Kotimaiset mediatalot liittyivät viikonvaihteen aikana kansainväliseen linjaukseen, jonka mukaan kaikkia valokuvia kutsutaan tästä lähtien selfieiksi. Linjauksen tarkoituksena on yhtiöiden mukaan yksinkertaistaa käsitteistöä ja lisätä muutaman halvan klikkauksen mahdollisuutta.
”Jos ihminen ottaa itsestään kuvan, se on selfie. Jos joku toinen ihminen ottaa hänestä kuvan, se on ulkoistettu selfie, mutta tiiviyden vuoksi voidaan uutistekstissä puhua vain selfiestä. Jos ihminen ottaa kuvan maisemasta, se on vieraannutettu selfie, joskin erityisesti otsikoissa pelkkä selfiekin tällöin riittää. Jos ihminen ottaa kuvan jostain ruumiinosastaan, eiköhän se ole useimmiten penis”, kertoo viestintäjohtaja Hans Lankar.
Lankar pitää mahdollisena, että jatkossa myös kaikkia uutisia voitaisiin alkaa kutsua selfieiksi väärinymmärrysten ja sekaannusten välttämiseksi. Näin mediat pystyisivät kustannustehokkaasti muuntamaan nykyiset tuotantoprosessinsa synnyttämään some-aikakauden vaatimaa sisältöä ja vastaamaan median murrosajan haasteisiin.
”Median nykyisiin yleisimpiin sisältömalleihin siirrettynä tämä tarkoittaa sitä, että löysä reppari olisi jatkossa nimeltään selfie, Buzzfeedistä pöllitty listausjuttu olisi selfie, pelkän otsikon varassa oleva kohu-uutinen olisi selfie ja ihan vitun tylsä infojuttu olisi selfie”, hän kertoo.
Lankar myöntää, että uuden ansaintalogiikan löytäminen on ollut lehdille hankalaa sen jälkeen kun ihmiset lakkasivat lukemasta juttuja siitä, montako Google-osumaa milläkin hakusanalla saa.

6 vastausta aiheeseen “Lehtien uusi linjaus: Kaikkia kuvia sanotaan jatkossa selfieiksi”

Mitä tahansa toimittajan kirjoittamaa juttua voidaan kutsua selfieksi, erotuksena jutulle joka on copy-pastattu hakukoneen antamista hiteistä.

Mitä tahansa toimittajan kirjoittamaa juttua voidaan kutsua selfieksi, erotuksena jutulle joka on copy-pastattu hakukoneen antamista hiteistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mies sanoi ”perse”

Tim Morgan (VANTAA) Aikuinen mies on eilen sanonut ”perse” Vantaalla. Poliisi on vahvistanut lehdelle, että paikalla oli useita kuulijoita, joista...

Close