Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Perustuslakivaliokunnan nimi muutetaan suvivirsivaliokunnaksi

Virsikirja Jordi Escuer
(TALLEYRAND) Eduskunta ehdottaa merkittävää muutosta Suomen perustuslain tulkintamenettelyyn. Vanhaa, perustuslakivaliokuntaan pohjaavaa järjestelmää halutaan uusia vastaamaan paremmin nykyistä olemassaolevaa käytäntöä.
Jo seuraavien valtiopäivien alusta lukien perustuslakivaliokunnan nimi on määrä muuttaa suvivirsivaliokunnaksi. Sen tehtäviin kuuluu päivittää perustuslaki suvivirren vaatimusten mukaiseksi ja varmistaa, etteivät mitkään muutkaan lait tai yhteiskunnan käytännöt riko suvivirttä.
”On tärkeää, että myös tulevaisuudessa perustuslain pykälät ovat YK:n kansainvälisen suvivirsijulistuksen mukaisia ja noudattavat Euroopan neuvoston suvivirren reunaehtoja sekä hatusta vedettyjä vapaavalintaisia harhojamme suomalaisuudesta”, kertoo kansanedustaja Outi Mäkelä (kok) 2. ja 3. säkeistön välissä.
Tulevan syksyn aikana uudistettu valiokunta aikoo eduskuntalähteiden mukaan myös päättää, että vankien tarkkailuhaalarit ovat yhteensopivia suvivirren kanssa ja että suvivirttä laulavien poliisien valtuuksia aivan kaiken kuunteluun voidaan lisätä. Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) puolestaan toivoo valiokunnalta, että kaikki perusoikeudet voitaisiin vittu vihdoin lakkauttaa.
Aloite valiokunnasta on saanut kannatusta mediassa, jossa se nähdään jälleen mainioksi tilaisuudeksi puhua ohi aiheesta.

2 vastausta aiheeseen “Perustuslakivaliokunnan nimi muutetaan suvivirsivaliokunnaksi”

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen /
kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen /
taas uskonvapauttaan suopi /
tuo lämpö auringon/
se luonnon uudeks luopi /
se kutsuu – nyt kesälomalle JEE!” – Ben Zyskowitc

Jo joutui Armaan aika ja Suvi Linden suloinen
Kauniisti joka paikkaa koristaa Katainen
Ja siunausta tuopi Niinistö sporttinen
Hän Suomeen uuden suopi
talouskasvun koteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mitä keskivertoperhe menettää lapsilisäleikkauksessa – katso tyly lista!

John Twohig (DROTTNINGHOLM) Hallituksen aikomat lapsilisäleikkaukset voisivat pahimmillaan repäistä jopa noin kahdeksan euron loven tavallisen perheen kuukausituloihin lasta kohden. Summa...

Close