Kategoriat
Kulttuuri Talous

Korvamadoille halutaan tekijänoikeusmaksu

dual-head-mounted-listening-device James Vaughan
(TEXMEX) Tekijänoikeusjärjestöt harkitsevat, pitäisikö ihmisten päässä soivista musiikkikappaleista alkaa periä tekijänoikeuskorvauksia. Järjestöt arvioivat, että korvamadot aiheuttavat musiikin tekijöille ja artisteille vuosittain runsaat tulonmenetykset, kun ihmiset kuuntelevat päässään soivia kappaleita esimerkiksi radiokanavien tai tallenteiden sijaan.
On myös mahdollista, että osa korvamadoista perustuu laittomasti ladattuun musiikkiin, jolloin niiden hallussapito ja kuuntelu on suoraan rangaistavaa, muistuttaa järjestöjen edustaja Per Aspera.
Korvamatojen kuuntelua ryhdyttäisiin Asperan mukaan hillitsemään lapsia pelottelevilla valistuskampanjoilla sekä kieltämällä Tommi Läntisen kaikki levyt.
Rehelliset ihmiset raivoissaan
Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kiinnostunut korvamatojen tilanteesta ja terveysvaikutuksista maassamme. THL tutkii parhaillaan, pitäisikö ainakin Mamban korvamadot määritellä krooniseksi sairaudeksi sekä työkyvyttömyysperusteeksi.
Tekijänoikeusjärjestöjen ehdotus on saanut runsaasti kritiikkiä rehellisiltä suomalaisilta internetin käyttäjiltä.
”Asiahan on nyt sillä lailla, etten minä itse ole mitään laitonta materiaalia netistä ladannut, vaan se oli 8 kuukauden ikäinen lapseni, heh heh, kaikenlaista ne veitikat saavatkin aikaan kun pääsevät tabletilla leikkimään, ajatella, huh huh, tuosta vaan p2p-verkkoon mentiin, ohhoh, ja hei, eikö ole hieno kiiltokuvatarrakin tässä koneessa, eikö vaan, mikäs se olikaan iltapäivälehden päivystysnumero kuulkaas”, pohti rehellinen internetin käyttäjä Rehellinen Internetin Käyttäjä.

4 vastausta aiheeseen “Korvamadoille halutaan tekijänoikeusmaksu”

Mahdollinen tekijänoikeuslain muutos houkuttelee alalle uusia lahjakkaita säveltäjiä, joiden ammattitaito perustuu puolentoista soinnun käyttöön, pelkkään A-osaan sekä modulaatioon A-osan tultua toistetuksi 1500 kertaa tai kunnes kuulija on hajottanut radion.

Mää oon ollu sairauseläkkeel jo vuaden, ko toi Jii Karjalaisen Menny miäs soi viime vuan radios 25 kertaa tunnis ja see jumittis mun pääs nii et mää aloin ol mennyt miäst. Vakuutuslääkär laitto heti nimens paperii, mää en ehtiny laulaa ko ”Mää ole mystine hopeine discomiäs” ja vähä heilutta marakassi.

Minä taas olen ollut korvamatokuurilla jo kuukauden, mutta Lambada, Macarena, Gangnam Style ja Ukko Nooa soivat päässäni yötä päivää. Aion ottaa meedion avulla yhteyttä korvamato-Alliin, koska en halua, että Tommi Läntisestä tulee biljoonikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jazzmuusikoiden kevätpäivät menivät sooloiluksi

Lotus Carroll (PUPUHUHTA) Jazzmuusikoiden kevätpäivät ovat tänäkin vuonna jälleen päättyneet epäonnistumiseen. Pettyneiden vieraiden mukaan järjestelyt menivät taas pelkäksi sooloiluksi. "Täytyy...

Close