Kategoriat
Kotimaa

KMT: Suomalaiset lukevat sanomalehteä 27 tuntia vuorokaudessa

(RAVIRADAN SISÄKAARRE) Uusimman Kansallisen mediatutkimuksen eli KMT:n mukaan suomalaiset lukevat keskimäärin 106 sanomalehteä yhteensä 27 tuntia vuorokaudessa 367 päivänä vuodessa. Kokonaisuutena suomalaiset lehdet tavoittavat viikottain 9,1 miljoonaa suomalaista.

Äärimmäisen luotettaviin kyselytutkimuksiin perustuva tulos on ilahduttanut etenkin maakuntalehtien omistajia, joiden mielestä broadsheet tabloid eurotabloid kolmesti viikossa ilmestyvä A4-moniste on ylivoimainen käyttöliittymä maailman tapahtumista kiinnostuneille kansalaisille.

”Nousujohteisen kehityksen ansiosta olemme juuri palkanneet sata uutta toimittajaa Lännen Median yhteistoimitukseen ja 50 toimittajaa jokaisen lehden kotitoimitukseen. Ai emme ole palkanneet? Ai olemme irtisanomassa? Ai okei”, iloitsee Shaft Ketonen.

KMT:n mukaan suomalaisilla printti- ja nettilehdillä on niin paljon lukijoita, etteivät maamme 5 455 633 kansalaista riitä mihinkään, vaan Suomeen kaivataan kipeästi uusia lukijoita. Lehdet käynnistävätkin yhteistyöprojektin, joka tuo tänne lisää sanomalehtien lukijoita etenkin Syyriasta.

”Ennen kaikkea haluamme eläkeläisiä, jotka ovat vahvinta asiakassegmenttiämme”, toteaa Ketonen.

KMT-kyselyyn vastannut paikallinen mies Hesekiel Jaloste kertoo lukevansa aktiivisesti Kotiliesi-lehteä, Meidän liesi -lehteä, Tekniikan Liesi -lehteä, Suomen Kuvaliesi -lehteä, Me Liedet -lehteä sekä Glorian koti ja liesi -lehteä. Itse asiassa hetkeä ennen haastattelua hän oli käynyt ostamassa lähimmän Lehtipisteen tyhjäksi irtonumeroista ja lisäksi hän tilaa jokaista lehteä kotiin kahtena kappaleena siltä varalta, että toinen häviää. Kun Jalosteelta kysyttiin, muistaako hän varmasti kaikkien lehtien nimet oikein, hän nielaisi kielensä ja tukehtui.

Sanomalehdistön ainoa uhkakuva on se, että Ylen internetsivuilla käy viikossa 283 miljardia lukijaa, minkä takia muille suomalaisille medioille jää -282,995 miljardia lukijaa.

”Tämä on mediamyynnin kannalta kestämätön tilanne. Sitä paitsi eilen tajusin, että yleläiset jumalauta nussii meidän verorahaloilla. Jokainen työntö ja huokaus – verorahaloilla kustannettu!” analysoi Ketonen.

5 vastausta aiheeseen “KMT: Suomalaiset lukevat sanomalehteä 27 tuntia vuorokaudessa”

Hommavoorumilla tehdyn kyselytutkimuksen mukaan syyrialaiset eivät voi olla mikään ratkaisu vaan ongelma, sillä keskiverto syyriallah raiskaa kuukaudessa keskimäärin 62,5 kansallista eloveenatyttöä, islamisaatioi keskimäärin 130 neliökilometriä pyhintä isämmaata, ujuttaa hetkessä maahan jopa 200 ankkrurilasta, ja saa sossutädeiltä useampia uusia autoja, asunnon ja lisäksi 5.000 euroa joka kuukausi. Lisäksi mainittiin mm. mokutus, hyysäys ja talvisota.

Minä en lue keskimäärin 256:tta viikko- tai aikakauslehteä kuussa. Erityisesti en lue Hesaria ja Lehteä. En jumalauta lukenut tätäkään juttua!

Sanomalehtien lukeminen usealla eri välineellä on lisääntynyt. Perinteisen kahdella silmällä lukemisen lisäksi kolmella silmällä lukeminen on yleistynyt huomattavasti etenkin Andromedan galaksin liskojen parissa. Tämän ansiosta Helsingin Sanomat, varsinkin sen Nyt-liite, Koti ja tyyli -sivut sekä ruokasivu ovat lisänneet lukijamääräänsä 15 miljoonalla prosentilla 15:een miljoonaan.
Juuri tulleen tiedon mukaan Villin Lännen Mediassa on tänään sidottu ensimmäinen tumpelo, pari vuotta talossa ollut turhaketoimittaja toteemipaaluun skalpeerattavaksi.

Kansallisen mediatutkimus kertoo sanomalehtien osalta, että tablettien käyttö on lisääntynyt. Ensi vuonna tutkimuksen osallistujat värvätään muualta kuin sairaaloiden kroonikko-osastoilta. Lisäksi 2 – 10:n lukijan kaupunkilehtien päätoimittajat velvoitetaan kirjoittamaan uutinen lehtensä levikin kasvusta poikkeuksellisesti selvin päin.

HS Vision toimituksen tekemän kattavan selvityksen (ts. Jodel-kyselyn ja gallupin Instagramissa) mukaan suomalainen lukijakunta kaipaa ennen kaikkea lisää positiivishenkisiä talousjuttuja, syväluotaavia juttuja someammattilaisista (jotka on toimittajan kavereita), sijoitusvinkkejä, säästövinkkejä ylemmälle keskiluokalle ja kaikenlaista pöhinää noin yleisesti.

Keskimääräinen suomalainen median käyttäjä on tutkimuksen perusteella 22-35 -vuotias kaupallisen tai somealan ammattilainen joka asuu Helsingissä tai Espoossa, jolla on n. 200 000 euron sijoitussalkku ja harrastaa innokkaasti padelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Täysraitis Suomen kansa moittii Arhinmäen alkoholinkäyttöä

slimmer_jimmer (TILASTOKESKUS) Ministeri Paavo Arhinmäki paljastui häkellyttävällä tavalla Suomen ainoaksi alkoholia juovaksi ihmiseksi viikonloppuna Sotshin olympialaisissa. Tapaus on herättänyt suurta...

Close