Kategoriat
Kotimaa

Turistit melko varmoja siitä, että Helsinki on uusi Berliini

Squarcio berlinese Alessandro Pisani
(BITTE) Yhä useampi turisti on sitä mieltä, että Helsinki on uusi Berliini. Saksalaisturisti Eufrat Ararat on erityisen vakuuttunut asiasta.
”Jawohl, tästä tulee ihan mieleen 1100-luvulla perustettu kotikaupunkini, jossa metron rakentaminen aloitettiin 1896”, Ararat sanoo seisoessaan kaupungin vielä 30 vuotta sitten jakaneen jättimäisen muurin varjossa. ”Tuolla olivat vartiotornit ja tuolla piikkilankaa”, hän viittilöi Töölön suuntaan.
Eriäväkin mielipiteitä löytyy. Yhdysvaltoihin emigroitunut Jaakko Malakias on Suomeen palattuaan hämmästynyt siitä, miten nopeasti Helsingistä on tullut uusi New York.
”Näen oikein sieluni silmin, millaiset henkiset arvet kaupunkia henkisessä kuristusotteessa 1800-luvulla pitänyt irlantilaisten maahanmuuttajien klikki on jättänyt Helsinkiin”, hän arvelee terrori-iskussa tuhoutuneiden pilvenpiirtäjien tilalle rakennetun 541-metrisen One World Trade Centerin juurella.
Erityisen varmoja molemmat turistit ovat siitä, että 3,5 ja 8 miljoonan asukkaan Helsingissä on paljon luovan luokan ammattilaisia, jotka käyvät lomilla Berliinissä ja New Yorkissa, koska ne ovat uusi Helsinki.

12 vastausta aiheeseen “Turistit melko varmoja siitä, että Helsinki on uusi Berliini”

Helsinki muuttuu takaisin Helsingiksi vasta, kun hipsterinsuojelulakia muutetaan. Hipsterit, joita tarhataan Kalliossa, Punavuoressa ja muissa trendilähiöissä pelkästään niiden harrastaman oudon pukeutumisen ja outojen ajatusten takia, pitää päästää vapauteen. Nyt ne vain punasilmäisinä ja turhautuneina kärsivät kupasta ja kuuntelevat Björkiä, täysin vieraantuneina lajityypillisestä toiminnastaan maanviljelijöinä, huoltoasemayrittäjinä ja persujen piiripäälliköinä Pihtiputaalla, Pelkosenniemellä ja Säkylässä.

Metroseksuaalien hallitsematon lisääntyminen asettaa jatkuvasti uusia vaatimuksia heidän kuljetusjärjestelmilleen. Joidenkin arvioiden mukaan Helsingin nurmikoilla makoilee nykyään jopa tuhansia metroseksuaaleja. Tämän kaiken maksan minä, veronmaksaja.

Kauniaisten ympärille pitäisi rakentaa muuri. Sinne meneville ja sieltä tuleville 50 € tiemaksu ja johan olisi Uuden Berliinin talous kunnossa

Juurihan Berliinin Sanomissa kirjoitettiin siitä, että Pori on uusi Helsinki?

Joka kevät kevät Helsinki muuttuu talven pommituksesta Beirutiksi jossa kummallista kieltä puhuvat henkilöt valtaavat kadut repien asfaltia ja huputtaen taloja. Henkisesti Helsinki on kuitenkin lähempänä Johannesburgia vaikkakin väkivalta on voimakkaampaa.

…mutta olipahan sentään Hotelli Tornin katolla valvontakomission konekiväärejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kruununperijä kurkkii jo herttuatar Catherinen vaginasta

(IN UTERO) Koko lässyttävä maailma odottaa kuumeisesti herttuatar Catherinen esikoislapsen saapumista maailmaan. Herttuatar kuljetettiin aamulla lontoolaisen St. Maryn sairaala synnytysosastolle....

Close