Kategoriat
Datajournalismi Kotimaa

Datajournalismi paljastaa: täällä autoillaan eniten

(CERN) Lehden datajournalistinen projekti paljastaa, missä maailmassa autoillaan eniten.
Interaktiivisesta kartasta voit tarkistaa, missä autot liikkuvat kotikulmillasi. Karttaa voi liikuttaa raahaamalla. Plus ja miinus -painikkeilla voit siirtää näkymää lähemmäs tai kauemmas.
Kartalla on merkitty keltaisella ja oranssilla alueet, joissa autot liikkuvat eniten. Myös valkoisilla alueilla liikkuu autoja. Sen sijaan harmailla ja vihreillä alueilla ei liiku juurikaan autoja. Eikä liiku sinisilläkään alueilla autoja.
Karttavisualisoinnista näkee, että autot liikkuvat niin Suomessa kuin maailmallakin enimmäkseen teillä ja vähemmän tiettömässä maastossa. Merellä autoilla ei juuri liikuta.
Jos haluat vaihtaa esimerkiksi merialueiden väriä kartalla, voit laittaa läpikuultavaa keltaista kalvoa näyttöpäätteen ruudulle, jolloin siniset merialueet muuttuvat vihreiksi. Tällöin myös muut värit kartalla muuttuvat automaattisesti. Paitsi musta ei muutu.

Näytä suurempi kartta

9 vastausta aiheeseen “Datajournalismi paljastaa: täällä autoillaan eniten”

Selvästi virheellistä tietoa. Vaikka kuinka lähelle tuota karttaa zoomaa, ei siellä näy liikkuvia autoja missään.
Myöskään kartan siirtäminen raahaamalla toiseen huoneeseenkaan ei auttanut. Pikemminkin päin vastoin. Johto irtosi näytöstä, eikä sitten näkynyt koko karttaa. Piti raahata takaisin.
Jotain kuluttajansuojaa pitäis olla näissä teidän jutuissakin, ettette ihan päättömiä kirjoittele

Unohditte kertoa, että merellä liikkuu autojen sijaan veneitä ja laivoja. Joissain veneissä, laivoissa ja autoissa saattaa olla myös ihmisiä. Tätä ei näin syyspimeällä ole pystytty todentamaan tieteellisesti. Odottelen tarkempaa selvitystä aiheesta HS:n kuukausiliitteen Ilkka Malmbergilta.

Tämän luettuaan voi yhtyä Saul Schubakiin: heikommalle ainekselle, mukaan lukien Lehden toimitus, ei pitäisi maksaa lapsilisiä.

Tää Schubak onkin hyvä: Köyhille lapsille ei pidä antaa lapsilisiä, niin oppivat olemaan olematta köyhiä.

Erikoista että New Yorkin sisääntuloväylillä ei kulje yhtään enempää autoja kuin Tampereen kehätiellä. Luulin että USAssa ois enemmän autoja kuin Tampereella, mutta ei kai sitten…
Tämäkin todistaa, että Suomi on maailman amerikkalaisin maa – heti etelä-Pohjanmaan jälkeen.

Missä viipyy lehden vaalikone?
Tänään pitäis viimeistään päättää äänestänkö Obamaa vai Romneyta, eikä vaalikonetta näy missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pippa puhui vihdoin takapuolestaan

Valerie (KILONPOLIISI) Viihdemaailma kohahti, kun maalliseen rälssiin naineen naisen sisko Pippa Middleton puhui vihdoin takapuolestaan. Kommentti taltioitiin lukuisille ääninauhoille. "Prööt...

Close