Kategoriat
Kotimaa

Presidentti vaatii ihan tavallisia poliittisia tekoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi

(KAUKANAPOISSA) Presidentti Sauli Niinistön käynnistämä hanke esittää suurta joukkoa pieniä arjen tekoja, joita poliitikot voisivat tehdä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Kampanjassa ehdotetaan poliitikoille, että nämä takaisivat esimerkiksi riittävät opinto-ohjaus- ja koulukuraattoripalvelut kaikille peruskoululaisille.
”Onko ihan pakko puhua pelkästään yhteisöllisyydestä ja vanhempien vastuusta? Oletko oikeasti sankari, jos kerrot, että jokaisen perheen on ennen kaikkea pärjättävä omillaan, etenkin niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien?” kampanjassa vedotaan. Erityistä huomiota kiinnitetään esimerkiksi täysin riittämättömään ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön nuorten parissa.
Presidentti itse kertoi tiedotustilaisuudessa perjantaina olevansa erittäin tyytyväinen kampanjaan. Pieniä neuvoja arjen parantamiseksi on koottu kaikkien saataville nettiin sivulle kokoomus.fi ja pieneksi kirjaseksi nimeltä Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ohjelma 22.6.2011.

4 vastausta aiheeseen “Presidentti vaatii ihan tavallisia poliittisia tekoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi”

Backstagella kuultuna työryhmällä oli muitakin hyviä ideoita, kuten työpaikkojen pysyvyyden ja työn mielekkyyden lisäämiseen tähtääviä toimia, jotka tuottavat huomattavia nettosäästöjä sosiaalikuluissa. Kansalaisten kaikkinaiseen valvontaan he sen sijaan eivät haluaisi lisää satsailla. Ja sitten heräsin armottomaan kusihätään.

Kampanja itse sanoi, että tarvitaan myös julkisen sektorin toimia mutta ne eivät kuulu presidentin toimivaltaan; yhteiskunnallinen toiminta kuuluu. Molempia tarvitaan. Tietysti on ikävää, kun pitäisi itsekin tehdä jotain eikä riitä vaatia julkista sektoria tekemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kansa ei osaa päättää, haluaisiko se mieluummin kiduttaa ja murhata vai murhata ja kiduttaa rikollisia

J. Stephen Conn (TEURASTAMO) Suomen kansa on viettänyt tänään suuren osan päivästä miettiessään, haluaisiko se mieluummin kiduttaa ja murhata vai...

Close