Kategoriat
Viikonvaihde

Lehden poliittinen kesärunokilpailu on ratkennut!

On the Road Manuscript, #3 Thomas Hawk
Vuotuiseen poliittisen runouden kisaan saapui taas vastauksia ihan perkeleesti. Ylivoimaiseksi voittajaksi puolueeton raati valitsi Jussin Helsingistä.
Jussin runo ”Tiedote 11.6.2012” oli raadin mukaan erityisen ansiokas käyttämiensä lukuisien pastissien ansiosta. Erityisen hauska oli [search term=”Matti Vanhanen”]Matti Vanhasen[/search] ajattomasta runoudesta lainattu rakenne, jossa itseä ei koskaan voida kritisoida, koska se on aina joko liian varhaista tai liian myöhäistä. Myös suomalaisessa politiikassa erittäin paljon käytetty ”en aio edes harkita eroa, enkä missään tapauksessa keskustele siitä, olisinko tehnyt jonkinlaisia virheitä” -rakenne toimii Jussin tekstissä tuoreella tavalla. Vanhat kliseet näyttävät jotenkin tuoreilta Jussin kynästä lähtiessään.
Erityismaininnan raati antoi hauskoista huomioista, joissa logiikan säännöt heitetään kerralla menemään. Sellaiset lauserakenteet kuin ”Ottamatta sinänsä kantaa kko:n päätökseen – joka mielestäni on väärä ja epäoikeudenmukainen” tai ”hovi- ja käräjäoikeuden tuomarit olivat tulleet päinvastaiseen johtopäätökseen” ovat varsin ilmeisellä tavalla hauskan ristiriitaisia, ensimmäinen itsensä, toinen ympäröivän todellisuuden kanssa.
Ainoana miinuspuolena raati piti sitä, että Jussin lähipiiri ja Jussi itse lähettivät kilpailuun paljon hyvin samanlaista runoutta. Monipuolisempi ote voisi tulevaisuudessa olla mielenkiintoisempaa luettavaa.
Voittajaruno on luettavissa esimerkiksi Ylen sivuilla. Kilpailun voittajalle on luvassa kuusi ja puoli tonnia kuussa plus edustustili.

11 vastausta aiheeseen “Lehden poliittinen kesärunokilpailu on ratkennut!”

Aate avaruudessa
Idea taivaalla
Läppäri näpeissä
Malka silmäkulmassa
Noh, aina voi katsoa vain yhdellä silmällä
Ja taas sataa persujen laariin
sade vain on keltaista tällä kertaa?

”Syytön, kunnes toisin todistetaan”, mutta sitten kun todistetaan, syyllisyys on ollut kaikkien tiedossa jo aiemmin. Tämä on hienoa, aukotonta, ja… ai vittu, kun sattuu päähän!

Vaikka Persumaalaiset parhaansa yrittävät, niin kyllä Vogoneiden runous kuitenkin on vielä huonompaa. Eihän tässä vielä edes vuoda verta korvista!

Yleensä Lehden persu-kritiikki on vähän noloa, mutta pakko kyllä sanoa, että tämä on aika dead on. Voi Jussi Jussi, nyt pientä tsemiä niihin julkilausumiin!

Olen löytänyt Taivaallisen Totuuden Jussin teksteistä. Niin kuulemma myös hän itse.

Kiitosksia lehden toimtukselle, tätä olen niinhakenut. Lukekaa hyysärit tekin reaalimaailman faktaa. Mutta olen hieman pettynyt kun ei teillä sitten ollukaan poliittitsten runojen kilpailua.

Juuri tulleen tiedon mukaan maahanmuutto ei olekaan enää maailman kaikkein tärkein asia. Maailmankaikkeuden uudeksi keskipisteeksi on noussut keskustelu siitä, miten kauhean väärin helsinkiläisiä lingvistikkoja nykyään kohdellaan vain muutaman ihmisen mielipiteen tähden. Keskustelun painoarvo on niin valtavan suuri, että lähelle Maata on syntynyt uusi supermassiivinen musta aukko, jota tutkimaan on lähetetty Nasan alus ”Nustar”.

Voinemme luottaa siihen että jatkossakin suvaitsevaisto seuraa tarkkaan persujen blogeja. Närkästyneimmät voivat ilmaista solidaarisuutensa maksamalla tuloistaan kymmenykset Kreikkaan, Espanjaan ja Italiaan ja ihan minne vain mihin Käteinen ja Jutta osoittavat. Jos rahat loppuvat niin Nigeriasta saa lisää maksamalla pienen kynnysmaksun.

”…hur långt den som kritiserar makthavare har rätt att provocera och överdriva, säger Illman.” Toisella kotimaisella kirjoitetulla kauniilla parrella osallistun. Suomen oikeuslaitos ja media toimivat kauniisti valtakunnansyyttäjä Mika Illmanin henkilökohtaisen vendettan toimeenpanijoina.

Kyllä se on taas niin hirveän epä oikeuden mukaista kun Jussi Halla-ahoa nauretaan Jussi Halla-aho on vapaan maailman puollustaja kyllä Suomenkansan oikeus taju vaatii että Jussi Halla-ahon pilikkaajat tuomitaan uskon rauhan rikkomisesta allahallahiihuuhallalujjaaaaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Stubb lähtee pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen hämätäkseen kansaa Espanjan tukipaketista

World Trade Organization (REPTOIDIT) Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri [search]Alexander Stubb[/search] matkustaa tällä viikolla pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen Norjaan. Matkan tehtävänä on kiinnittää...

Close