Kategoriat
Kotimaa

Lehden gallup: Oikeus toteutui Nova-tuomioissa, vaikkei kukaan tarkalleen ottaen enää muistakaan mistä siinä oli kysymys

Suurin osa suomalaisista katsoo, että Nova- ja KMS-jutuissa langetetut tuomiot olivat oikeita, vaikkei juuri kukaan muistakaan, mistä niihin johtaneet syytteet aikanaan nostettiin. Tämä käy ilmi Lehden teettämästä mielipidemittauksesta.
Lähes kaikki kyselyyn vastanneet muistivat, että kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) syyte liittyi tämän 60-vuotisjuhliin ja vaalikampanjaan, joita tuettiin kymmenillä tuhansilla euroilla. Hieman yli puolet kyselyyn vastanneista muisti myös Kanervan olleen Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtaja, mutta vain joka neljäs muisti, miksi tämä on ongelma. Suunnilleen yhtä moni kykeni hahmottamaan, mikä noin suunnilleen oli Nova Groupin, Nova Kiinteistökehityksen, Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen ja tapaukseen liittyvien liikemiesten ja poliitikkojen suhde.
Huonommin hahmotettiin samalla annettuja tuomioita, jotka liittyivät keskustan puoluetoimiston asemaan Nova- ja KMS-rahan jaossa. Vain alle kymmenen prosenttia vastanneista edes tiesi, että myös keskustan entinen vaalisuunnittelija Lasse Kontiola sai tuomion rekisterimerkintärikoksesta, joka liittyi KMS-yhdistyksen päätöksenteon piilottamiseen nukkehallinnon taakse. Kontiola pyöritti yhdistyksen käytännön toimintaa ja myös esitti tuen saajia, kuten Rovaniemen kaupunginhallituksen entistä puheenjohtajaa Ari Ruotsalaista (kesk.), joka myös sai samassa yhteydessä tuomion lahjuksen vastaanottamisesta. Vain kolmisen prosenttia suomalaisista hahmotti kyselyssä, mikä näiden tuomioiden suhde oli esimerkiksi Rovaniemen kelkkatehdashankkeeseen ja sen kautta takaisin Nova-yhtiöihin.
Vieläkin harvempi kykeni hahmottamaan edellisten tuomioiden merkityksen suhteessa Matti Vanhasen (kesk.) muistamattomuuteen siitä, milloin ja missä oli tavannut Nova Groupin ja KMS:n taustalla vaikuttaneet liikemiehet Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen, Vanhasen eroon tai keskustan puoluekokouksen päätökseen olla teettämättä perusteellista tutkimusta näistä suhteista.
Lehden kyselyn mukaan suomalaiset eivät juuri tunteneet saavansa medialta apua muistiongelmassaan. Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen korosti, että kysymyksessä on median ajojahti.

17 vastausta aiheeseen “Lehden gallup: Oikeus toteutui Nova-tuomioissa, vaikkei kukaan tarkalleen ottaen enää muistakaan mistä siinä oli kysymys”

Kansalaisetn ajansäästämiseksi ehdotankin pakollisia hihamerkkejä kepupolitiikoille.

Tässä meinaa vallan pudota pahvilaatikolta kun koko ajan julkaisette uutisia. Ärsyttävän kyyninen olokin tuli vielä tästä, koska taisin saatana muistaa suurimman osan tästä Salattujen Elämien jaksosta.

Suomalaiset eivät saa apua medialta muistinsa virkistämiseen, koska toimittajatkaan eivät muista mistä nämä luokkatuomiot tulivat. Annetaan ymmärtää, että poliitikon ostaminen on rikos, vaikka todellisuudessa rikollista on ainoastaan miten halpaa suomalaisen poliitikon ostaminen on. HV-verkostoja, eli saunaseurueita, jotka toivottavat demokratialle ”HV!” on ollut ennenkin eikä niissä ole kukaan nähnyt mitään pahaa. Tietenkään niistä ei ole kirjoitettu mitään, koska muuten toimittajalta olisi jäänyt seuraavat ryyppäjäiset väliin. Väitän koko jutun olevan jonkun nuoren vastavalmistuneen tyttelin syytä, koska hän ei vaan ymmärtänyt ettei kaikkea tarvitse kirjoittaa. Olisi nyt edes päätoimittaja isällisesti vähän neuvonut, että pojat on poikia ja siirtäneen innokaan pikku toimittajan alun johonkin paremmin naisille sopivan aihepiirin ääreen, kuten kulttuuritoimitukseen. Siellä näitä piiri pieni päättää ja valtio maksaa eikä kukaan kyseenalaista – päätöksiä tehtaillaan vielä kauan, koska niiden vastustajat leimataan automaattisesti junteiksi. Ehkäpä toimittajaa risoi juuri se, että ko. liikemiehet maksoivat lahjomansa ihan itse likaisilla liiketoimillaan hankkimilla rahoilla. Onhan se rumaa myydä sutta ja sekundaa kansalle halvalla ja kääriä siitä voitot joilla hankkii jotain itselleen mieluista, kuten ulkoministerin. Neuvostoliitto toimi aikanaan em. tavalla (pl. liiketoiminnan voitto), mutta se on ihan eri asia, koska se oli kulttuuria.

Vastaava kysely lähetettiin myös median edustajille. Suurimpaan osaan papereista oli vastaus kohtiin piirretty korvattomia Kekkosen päitä sekä Kirkkoveneitä. Sata prosenttia kuitenkin muisti että Ike lähetti jotain muka tuhmia juttuja jollekin pissikselle tekstarilla.

Valtaosa vastaajista perusteli kantaansa tuomioiden kovuuteen sillä, että toisia potkimalla voidaan kompensoida omia epäonnistumisia ja omaa epärehellisyyttä ja ikään kuin siirtää rangaistukset omista rötöksistä muille. Itseinho ja masennus omien epäonnistumisten johdosta voitiin vastajien mukaan kuitata sillä, että joku Merisalo (vaikka en nyt muista kuka se oli, mutta joku rikollinen kumminkin) tuomittiin kovimman mukaan vaikka omiin sekoiluihin elämässä tämä ei käytännössä vaikutakaan millään tavalla.

Osa kyselyyn vastanneista perusteli kantaansa sillä, että oli itse mennyt töhöilemään viime eduskuntavaaleissa äänestämällä Kokoomusta ja että joutuu edelleen virallisesti kannattamaan Kokoomusta, jottei näytä kaikkien silmissä täydeltä vajakilta.

80% vastaajista katsoi, että varsinainen rikos tapahtui kun Ike täytti 60v. ”Ei niin mukava ja joviaali mies voi olla nii-iin vanha, eihän?”, kyseli neljäviidesosaa.
Nova, KMS, se pääministerin tyrkky, lautakasa ja rehellinen kansanedustaja a là Timo Kalli ”on kaikki jotenkin hämärän peitossa” ja / tai ”taisin olla humalassa silloin kun tämä tapahtui”, ”ei nyt muistu mieleen”, ”onko noin?” ja ”mitä v..tun välii”, vastasivat loput joilta enää viitsittiin kysyä. Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi kuusi(6) kadulla vastaan tullutta. He edustivat itseään ja kyselyn virhemarginaali ylittyi taatusti.

Sydämmessään Ike varmasti kantaa täyden vastuun ja ottaa opiksi virheistään.

Vanhasen lautakasasta ei taida edelleenkään olla mitään näyttöä, vain yhden anonyymiksi jääneen henkilön jaaritukset toimittajalle, mutta legenda elää.

Mikä on kun persuista ei ole saatu mitään revittyä enää. Vai koetaanko se jo toivottomaksi tehtäväksi.

Olen hyvin pettynyt ja esitän närkästykseni julkisesti, jos ette saa aikaan kirjoitusta Jasper P:stä ja Itämeren lohesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Holmlund kieltäytyy räpyttämästä silmiään, koska se puuttuu hallitusohjelmasta

Photo Credit: Ville Oksanen (EDUSKUNTA) Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok) on ilmoittanut, ettei hän aio räpäyttää silmiään tällä hallituskaudella, koska...

Close