Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Useiden suomalaisten puhelinnumeroita julkaistu internetissä

(TCP/IP) Nollakakkoseksi itsensä esittelevä ryhmä on julkaissut satojentuhansien, ellei miljoonien, suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten puhelinnumeroita internetissä sekä paperisina luetteloina. Erityisen törkeäksi teon tekee se, että ryhmittymä on uhannut jakaa luettelon jokaiseen kotitalouteen kahtena kappaleena.
Numeroiden alkuperä ei ole tiedossa, mutta niiden epäillään vuotaneen teleoperaattoreilta. Nollakakkonen-ryhmän edustaja Frank Eniro myöntää, että julkaistuilla tiedoilla on tarkoitus tienata.
”Tarkoituksemme on houkutella tirkistelynhaluisia ihmisiä soittamaan maksulliseen palvelunumeroomme, josta annamme ihmisten numeroita”, Eniro kertoo.
Viranomaisten mukaan syytä huoleen ei ole, mutta kaikkien kannattaa vaihtaa puhelinnumeronsa ja pitää se jatkossa vain omana tietonaan.
Päivystävät tietoturva-asiantuntijat Petteri Hyppönen ja Mikko Järvinen muistuttavat, ettei pelkällä puhelinumerolla voida aiheuttaa kovin suurta vahinkoa. Numeroiden hyödyntämiseen tarvitaan myös puhelinlaite.
Asiantuntijat kehoittavatkin säilyttämään puhelinta ja numeron sisältävää SIM-korttia aina erillään toisistaan.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Nymous”]Nymous[/search].)

6 vastausta aiheeseen “Useiden suomalaisten puhelinnumeroita julkaistu internetissä”

Miksi te herrasmiehet tällaiseen uutisointiin käytätte aikaanne? Hakkarainen sanoi että homo. Puhutaan tästä!

Missä semmoinen SIM-kortti on? Onko se jossain sen kammen lähettyvillä, jolla pyöräytän yhteyden keskukseen?

Jahas, eihän tässä voi enää mihinkään luottaa, ihan kamalaksi on maailma mennyt. Yhtään ihmisten yksityisyyttä kunnioiteta. Täytyy ilmeisesti vaihtaa se puhelimen PIN-KOODI. Voitteko neuvoa tässä?

Pelkällä puhelinnumerolla ei tosiaan saa vahinkoa aikaan. Lisäksi tarvitaan myös Stephen Elop. Mistä tulikin mieleeni, että ei kannata ostaa nykyisiä Nokian puhelimia, kun niissä on huono SIM-kortti sisällä. Tulevissa on paljon parempi SIM-kortti.

Vaarallisia nämä SQL ja mitä SIM-tekniikoita ovatkaan. Miksi tällaisia tekniikoita kehitetään? Kieltää saisi tuollaiset pienen keskiluokkaisen ihmisen elämää vaarantavat intternet tekniikat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Penikset huolissaan Finlandia-palkinnosta

(KOVAKANTINEN KIRJA) Suomen johtavat penikset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Finlandia-palkinnon ehdokkaina ei ole yhtään penistä. Kyseessä on ensimmäinen kerta...

Close