Kategoriat
Talous

Finanssivalvonta: Kauhean vaikea löytää hyviä 9.-luokkalaisia

(NÖKÖSEN AMIS) Finanssivalvonnan mukaan pankkiirien sääntöjenvastaista lyhyttä kauppaa on seurattu viime vuodet huonosti, koska on kauhean vaikea löytää TET-harjoitteluun päteviä yhdeksäsluokkalaisia, joiden tehtäviin shorttaamisen vahtiminen kuuluu.
”Juu juu, Hesarille on löytynyt toimitukseen joku fiksu 15-vuotias, niin helpostihan sellainen löytää viikossa julkisten tietojen avulla 46 tapausta, joita meillä ei ole havaintoa, vaikka se on lakisääteinen tehtävämme”, sanoo Fivan johtaja Perse-Make Holopainen, 16, kone- ja metallialan perustutkinto vielä kesken.
”Mutta tajuatteko te yhtään, miten hankalaa on saada TET-harjoittelijoiksi yhdeksäsluokkalaisia, jotka jaksaisivat lukea vaikkapa Nasdaq OMX Helsingin sisäpiiriohjeen? Siinä on kuitenkin 26 sivua eikä yhtään kuvia mopoista”, Holopainen jatkaa.
Johtaja tyrmää ehdotuksen siitä, että Finanssivalvonnan tulisi rakentaa toimintansa palkatun henkilöstön varaan sen sijaan, että se jäisi TET-harjoittelijoiden niskoille.
”Seuraavaksi toimittaja varmaan ehdottaa, että emme saisi 95 prosenttia rahoituksesta valvottaviltamme? Mäkäräinen, lähe röökille! Tää haastattelu taiskin sitten olla tässä”, Holopainen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Steve Jobsin joukossa ei suomalaisia

(AMERIKKA) Eilen menehtyneen Steve Jobsin joukossa ei tiettävästi ollut yhtään suomalaista. Ulkoministeriön tiedotuksen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että menehtyneen joukosta...

Close