Kategoriat
Politiikka

Hallitusneuvotteluissa haetaan vielä periaatteita unohdettavaksi

(!) Neuvottelut hallituksen muodostamiseksi Suomeen jatkuvat maanantaina. Neuvotteluja vetävän Jyrki Kataisen (kok.) mukaan maanantain keskeinen haaste on löytää  puolueilta periaatteita unohdettavaksi. Keskeisessä osassa tässä on Vasemmistoliitto, kertoo Katainen.
”Itse toivon, että löydämme Vasemmistoliitolta piankin periaatteen. Sen eteen on tehty paljon työtä, mutta varmasti paljon täytyy myös vielä tehdä”, kiireinen Katainen kommentoi sunnuntaina.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmettelee Kataisen näkemystä. Hänen mukaansa Vasemmistoliitolle ei koskaan ole ollut ongelma löytää helposti unohtuvia periaatteita.
”Ennen vaaleja esitimme useitakin periaatteita, jotka voitaisiin unohtaa aivan milloin tahansa. Pidän Kataisen puheita enemmän neuvottelutaktiikkana,” Arhinmäki korostaa. Hän pitää keskeisenä esimerkkinä Vasemmistoliiton periaatteellisuuden tasosta yleensäkin halukkuutta mennä kokoomusvetoiseen hallitukseen.

6 vastausta aiheeseen “Hallitusneuvotteluissa haetaan vielä periaatteita unohdettavaksi”

Samaan aikaan Jussi Halla-Aho (Helsingin Maahanmuuttotyöväen Ampujat) valitti kuinka periaatteista on liiankin helppo tinkiä. Pitäisikö muslimit kääännyttää heti rajalta vai päästää maahan, viedä niitten naiset ja karkottaa vasta sitten?

Popularismi ja politiikka on ehkä paras kumppanuus mitä on koskaan nähty, onneksi henkilöt joista tässä jutussa puhutaan eivät liity näihin käsitteisiin millään tavalla.

Luonnollinen vaatimattomuutemme estää meitä rkp;ssä sanomasta kuinka mielellään luopuisimme vallankäytön avoimuuden rippeistäkin.

Kynnyskysymystä voidaan tarvittaessa madaltaa, jotta saadaan askellus kohdalleen ja periaatteet on määritelmän mukaan aatteita jotka on peritty, eikä niitä tarvitse ottaa vastaan tai käyttää jos se haittaa liikettä. Tällä arvopohjalla on politiikassa pärjätty vuosikymmeniä ja tulokset ovat sen mukaisia. Arvopohja taas on pohja, jossa on … (täytä itse).

Keskiviikkoiltana klo 22.37 puoluejohtajat lähtivät yhdessä Marian Helmeen bisselle, koska ”nyt ei periaatteita löydä enää erkkikään”, kuten huumorimiehenä tunnettu Eero Heinäluoma kuittaili toimittajille näiden seuratessa söpön variksenpoikasen lentoyrityksiä.
”Sixpackin johtajat voivat vetää ensin tuopin ravintolassa. Tarkoitus on kuitenkin jatkaa hauskaa sixpack-tunnelmaa siirtymällä vetämään pussikaljaa Tervasaaren rannalle”, kuvaili hallitustunnustelija Katainen. ”Nyt pitäisi olla tämä periaateasia hyvin selvitetty. Kd ja rkp luovuttivat periaatteensa vapaaseen käyttöön jo alkuvaiheessa. Vasemmistoliitolla ja vihreillä oli joitakin vaikeuksia. Periaatteet olivat hukassa ja levällään ympäriinsä. Paavo sai kuitenkin asian hoidettua. Ville on puolestaan lyhyessä ajassa osoittautunut tehopakkaukseksi. Vain kolmessa päivässä hän on onnistunut löytämään joitakin edeltäjänsä missaamia periaatteita ja onnistunut vesittämään ne ympäripyöreiksi latteuksiksi.”
Kataisen optimismi näkyi mm. siinä, kuinka hän kymmenen minuutin lehdistötilaisuuden aikana käytti sanaa ”fantastinen” 374 kertaa. Lisäksi Katainen kehui neuvottelujen hyvää fiilistä 186 kertaa ja toisti sanaparin ”suomalainen työ” 92 kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vihreiden johtoon Anni Sinnemäki vuodelta 1996

(TEL AVIV) Vihreiden puoluekokous on valinnut puolueen puheenjohtajaksi Anni Sinnemäen vuodelta 1996, juuri Ultra Bra -yhtyeen esikoispitkäsoiton "Vapaaherran elämää" ilmestymisen...

Close