Kategoriat
Politiikka

Kuntien palkkaneuvotteluissa kovat vaatimukset

(HELSINKI) Kuntien palkkaneuvottelut ovat pysähtyneet palkansaajajärjestöjen esitettyä tavoitteensa. ”Kyllä meillä on ensisijaisena motiivina ensinnäkin pitkittää neuvotteluita, toisekseen taata kohtuuttomat palkankorotukset kaikille ylipalkatuille kuntatyöläisille ja vielä kolmanneksi iskeä Suomen kansantalous polvilleen”, kertoo pääneuvottelija Pol Pot.
Järjestöt eivät aio tyytyä inflaatiota hieman suurempiin palkankorotuksiin, vaan vaativat kaikille työntekijöille 2500 prosentin korotusta peruspalkkaan, henkilökohtaista autonkuljettajaa työmatkoille sekä kerran kuukaudessa ilmaisen jalkahieronnan Pattayalla (lennot sisältyvät hintaan).
”Näihin neuvotteluihin lähdettiin jäsenistön selvällä mandaatilla, että takaisin ei ole tulemista, ellei saada syöstyä koko maan taloutta kaaokseen”, säestää kakkosneuvottelija Pot Pol.
Asiantuntijoiden mukaan on kyseessä on poikkeuksellisen nerokas neuvottelustrategia, joka perustuu siihen, että matalasti koulutettujen ja huonosti palkattujen työntekijöiden vaatimuksia on hankala mennä ohittamaankaan, sillä heillä on niin paljon valtaa. Samaan aikaan täysin pyyteettömästi toimiva työnantajapuoli ojentaa köyhäintalossa kuppiaan kohti kokkia ja pyytää hieman lisää keittoa.

4 vastausta aiheeseen “Kuntien palkkaneuvotteluissa kovat vaatimukset”

Kyllä minä ainakin olen rajusti alipalkattu vaikka lisien kanssa tienaankin ihan mukavasti. Mutta lisät ei ole palkka, prosentti ei ole euro, kyllä valtiolla rahaa on ja kuka muistaa lapsia??.

Terroristijärjestö Suomen Hallitus otta uusia taistelijoita , lähinnä kivikautta edustaviin maihin.

Kunnissa tehdään töistä tunti päivässä, nähty on. Kannattaako maksaa palkkaakaan sen enempää? Kysyn vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Millaista on nyt olla Ilta-Sanomissa töissä? Ota yhteyttä Lehden toimitukseen

Suomen iltapäivälehtiekosysteemin tukipilari Ilta-Sanomat on historiallisessa murroksessa. Äskettäin paljastunut uusi strategia, johon kuuluu läpipaskojen, huonosti suomennettujen ja väärin otsikoitujen nettiuutisten...

Close