Kategoriat
Kotimaa

Oppineet: Ruotsin iskulla ei uskonnollisia perusteita

(ABSURDISTAN) Islamin uskonoppineet korostavat, ettei islamin usko kehota ketään minkäänlaiseen väkivaltaan. Muissa uskonnollisissa yhteiskunnissa ollaan samaa mieltä: itse asiassa mistään viime aikoina uskontojen ympärillä käydystä keskustelusta ei löydy kerrassaan mitään sellaisia aineksia, jotka ruokkisivat Ruotsin pommi-iskun kaltaiset teot oikeuttavaa maailmankuvaa.
”Mikään islamissa ei opeta, että osalla ihmisistä olisi toisia parempaa tietoa siitä, mitä Jumala meiltä haluaa ja että muita olisi oikein tuomita tämän tiedon pohjalta”, toteaa muslimi Anas Ei-avioeroja-tai-avioliiton-ulkopuolista-seksiä. Hänen ajatuksensa saavat tukea yli uskontorajojen.
”En ymmärrä, miksi kukaan ajattelisi, että pyhistä kirjoituksista voidaan poimia vain tiettyjä osia kirjaimellisesti noudatettavaksi ja unohtaa niiden kanssa ristiriitaiset, esimerkiksi lähimmäisenrakkauteen ja ymmärtämiseen ohjaavat kohdat”, kauhistelee kristitty Lauri Ei-homoja-avioliittoon.
”Arvoliberaali yhteiskuntamme  aiheuttaa vastareaktioita”, muistuttaa puolestaan Päivi Räsänen.
Ei sitten minkäänlaisia
”En voi käsittää, miten voisi syntyä sellainen kuva, että joissain oloissa ihmisten sattumanvarainen tappaminen olisi hyväksyttävää esimerkiksi oman, uskonnolliseen vakaumukseen perustuvan kansallisvaltion nimissä”, tuskailee juutalaisen seurakunnan Gideon Pommia-Palestiinaan-ja-vitusti.
”Kansainvälisten joukkojen läsnäolo on selvä provokaatio. Provokaatioiden tarkoituksena kai on se, että provosoidutaan”, muistuttaa puolestaan Asmo Maanselkä.
Yhteisessä julkilausumassaan uskontojen edustajat vakuuttavat, että kun missään pyhässä kirjoituksessa ei nimenomaan kehoteta rakentamaan pommia ja räjäyttämään se ihmisjoukossa, ei kenelläkään voi missään nimessä olla mitään tarvetta katsoa peiliin. Minkä mainitseminen voi tosin olla jo vähän liiankin selvää oman pointin alleviivaamista.

9 vastausta aiheeseen “Oppineet: Ruotsin iskulla ei uskonnollisia perusteita”

en voi mitenkään sietää tämmöistä ahdasmielisyyttä!suomi tarvitsee avoinmielisyyttä ja parempaa väkeä afrikan kuumilta savanneilta! vitun rasistit! toivoo: yx louccaantuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Takuuvarman hauskat sähkeet vanhan hyvän Lehden tapaan sosiaalisen median kuluttajille

Tissit - Mitäs ryntäät, kyseli entinen mies, kun naapurin rintava emäntä tupaan singahti. "Mietin vaan miten paljon parempia puujalkavitsitkin olivat...

Close