Kategoriat
Kansalaisjournalismi Tiede

NASA: Internetistä löytynyt älyllistä elämää

(RAPAKON TAKA) Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on tiedottanut yllättävästä, varmasti kohua herättävästä löydöksestä. Uusi löytö tehtiin New York Times -lehden keskustelusivustolta jo aiemmin tänä syksynä, mutta varmistui vasta muutamia päiviä sitten tarkan analyysin lopputuloksena.
”Voimme nyt sanoa varmuudella, että niinkin oudossa ja vihamielisessä ympäristössä kuin lehtien keskustelupalstoilla voi esiintyä älyllistä elämää”, Nasan viestintäpäällikkö Luke Earthwalker kommentoi tuoreeltaan torstaina.
Löytö on hämmästyttänyt monia ja aiheuttanee vielä paljon keskustelua. Internetin verkon keskustelupalstafoorumeilla on ryhdytty mittavaan kampanjaan vasta-argumenttien esittämiseksi. ”Seuraavaksi ne väittävät, että eduskunnassakin voi esiintyä älyllistä elämää, höh höh”, totesi nimimerkki Joppe hs.fi:n keskusteluosiossa.
Mikä on löydön merkitys? Earthwalker myöntää, ettei muutamasta havainnosta voi vielä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. ”Älylliset elämänmuodot ovat tällaisissa ympäristöissä niin harvinaisia, että tavallinen kansalainen tuskin tulee niitä huomaamaan, ellei varta vasten niitä etsi. Tieteen kannalta kysymys on kuitenkin isosta edistysaskeleesta.”
Myös suomalaiset tutkijat ovat osoittaneet kiinnostusta löytöä kohtaan
”Löytö on ilman muuta merkittävä, ja saa miettimään, olemmeko kiinnittäneet huomiomme vääriin asioihin. Voisiko esimerkiksi niinkin läheltä kuin suomi24.fi-foorumilta löytyä älyllistä elämää? Toistaiseksi sitä on pidetty suoralta kädeltä mahdottomana, ja onhan se edelleen epätodennäköistä, mutta ehkä tämän uutisen myötä saamme tällaiseenkin hankkeeseen tutkimusresursseja”, pohtii Suomen ainoa virallinen Esko Valtaoja.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Katriina Kervolainen”]Katriina Kervolainen[/search].)

9 vastausta aiheeseen “NASA: Internetistä löytynyt älyllistä elämää”

Vaikka emme asu Pohjois-Koreassa päinkään, puhaltelee täälläkin suopeita mediatuulia. Sauli Niinistö ja Mikko Rimminen -kaksi kirjailijaa- rupatteli parisen viikkoa sitten veikeästi keskenään Ylen radiossa siitä miten näkymätön käsi ohjaakaan ihmistä jonka nimi rimmaa; eilen Yle tv oli aamulähetyksessä kuulemma ihan aikuisten sattumalta haastatellut Rimmistä, ja sitten puolilta päivin tiedotettiin Rimmisen voittaneen Finlandian, kunnes lopulta tv:n iltauutisissa lyötiin pöytään Niinistön huippusuosittuja galluplukemia – ja niin sattumalta kuin vaan lyödä voi.

Höh mikä juttu. ihan tyhmä juttu. Tämänkin on NAZA sala peräisesti ihan varmasti keksinyt itse ja lavastanut kuten myös kuu lennot ja holo kaustin. Eli sala liitto!!!!1
Tässä on siis taas etelänmedia vauhdissa ja kyllä sen huomaa! Tässä todiste! Puna viher femi nistien sala liitto kuten holo gaustikin.
Kyllä täytyy sanoa, ettei ainakaan omaa päätäni järki pakota eikä tolkkua olekaan. Ja minä sentään kirjoitan lehdille, minkä verom maksulta kerkiän. Vintti on pimeänä ja se on hallituksen vika, minun ääneni menee kyllä nyt perussuomilaiselle. Foljo hattuni alla on vain hiukset ja tyhjää, niin ”tyhjä” on holo kaustkin, että ajattelepa itse! Tai muutos puolueelle, tai rKP:n.
Tämä on ihan tyhmä juttu. Lopetan tilaukseni kyllä nyt tähän paikkaan. Uusisuomi puheen vuoro on kyllä hyvä. Tämähän ardikkeli on brobakandaa, kuten holo caust. Höh.

Tämä löytö kuvaa selkeästi matemaattisia tai loogisia suhteita joukkojen välillä, ja sillä voidaan esittää myös joukkojen väliset operaatiot.

Perseestä olevan ulkoasun lisäksi lehti on onnistunut myös käytettävyydessä; Explorerin uusinkin päivitys vääntää itsensä solmuun pika pikaa lehden sivujen kanssa.
Jotain tuollakin varmaan tavoitellaan; eihän lehden sivut vääntänyt bittinikkari voi niin taitamaton olla ettei varmista toimivuutta käytetyimmällä selaimella.

Löytö on toki merkittävä, mutta ei kannata kuitenkaan vielä liikaa innostua, koska älyllistä elämää ei kuitenkaan tule joka internetin sopukassa vastaan. Eli kuten todettua sen esiintyminen on äärimmäisen harvinaista.
Valtaosa internetin käyttäjistä on kuitenkin edelleen täysin uusavuttomia ja helposti ohjailtavia idiootteja, kuten vaikkapa Internet Explorerin asema käytetyimpänä selaimena osoittaa. ”Internetin käyttäjät ottava avoimin sylin vastaan ensimmäisen vastaantulevan palvelun ja takertuvat siihen mitä järjettömimmin perustein. Suurin osa ottaa myös henkilökohtaisesti kaikki omaan palveluun liittyvät kritiikit tai jopa vaihtoehtoista palvelua kehuvat mielipiteet.” Bill Jobbs kommentoi Facebookin välityksellä, koska muut vaihtoehtoiset palvelut ovat täysin turhia ja kyllähän sitä tälläkin on pärjätty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lukijoiden aliarviointi kiihtyy itsenäisyyspäivän alla

(KOLLAA) Iltapäivälehtien kilpajuoksu kohti Suomen kansan pienintä yhteistä nimittäjää kiihtyy. Iltalehti sai Mannerheim-erikoislehden hädin tuskin käsistään, kun toimituksessa tuli jo...

Close