Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Jouluperinteet vaarassa koko maassa

(KORVATUNTURI) Monissa tiedotusvälineissä on herännyt huoli suomalaisten, vuosisatoja vanhojen ja muuttumattomien jouluperinteiden katoamisesta globaalistuvassa maailmassa. Erityisesti huolestuneisuutta on aiheuttanut pääkaupunkiseudun tilanne, kuten yleensäkin harvaan asutuissa maissa.
”Varovaisenkin tarkastelun perusteella koko perheen ajaminen hankeen haulikon kanssa jouluaattona kännipäissään on vähentynyt merkittävästi koko maata kuvaavassa piirakkakuviossa”, toteaa Oulun yliopiston joulutieteen laitoksen tutkija Thomas-Thomas Tuomaanpäivää.
”Näissä erivärisistä pylväistä koostuvissa diagrammeissa nähdään selvää vuosittaista laskua tapauksissa, jossa käsi on rikottu ensin parvekkeen lasiin ja sitten puolison päähän”, Tuomaanpäivää kertoo.
Tilastokeskuksen mukaan myös avioerot ja itsemurhat joulunpyhinä ovat olleet tasaisessa laskussa.
Lauri-Matti Himmelman Suomalaiset Jouluperinteet ry:stä näkee kehityksen hyvin huolestuttavana. ”Monikulttuurisen yhteiskunnan paineessa monet perheet muuttavat totuttuja tapoja viettää joulua. Monessa tapauksessa kouluissa ei enää opita tradition mukaisia arvomalleja, vaan mukaan sotketaan vierasmaalaisia vaikutteita. Harva uskaltaa enää perinteiseen tapaan vetää perskännit aattona”, Himmelman argumentoi.
Valtavirrasta huolimatta ainakin perinteitä kunnioittava tiedotusväline Iltasanomat seisoo perustavanlaatuisten yhteiskunta-arvojen eturintamassa keräämällä adressia perinteisen suomalaisen joulunvieton puolesta.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”Työtön sosiologi”]Työtön sosiologi[/search].)

9 vastausta aiheeseen “Jouluperinteet vaarassa koko maassa”

Moraalittomien ateistien hyökkäys Perussuomalaisia arvoja, kuten joulukinkkua, jouluolutta, joulukossua, joulu-Jaguaaria, joulu-8000-euron-EU-palkkiovirkaa ja joulu-rasismia kohtaan on pöyristyttävä esimerkki suvaitsevaistoeliitin demlasalaliitosta tavallista kansaa kohtaan, joka purkaa hätäänsä Hesarin keskustelupalstalla yrittäen opastaa suomalaispoliitikkoja siitä, että todellinen syy Suomen rappiotilaan on että Vihreät tykkäävät niin kovasti somaleista että kohta kouluissa ei saa makkarakeittoakaan kun se on islaminvastainen.

Perinteeseen kuuluu myös se, että joku naamioitunut pitkäpartainen lihava ukko jakelee kauppakeskuksissa pienille lapsille nameja ja kyselee henkilökohtaisuuksia. Samalla sen kaverit hiippailevat iltahämärissä kurkkimassa ihmisten ikkunoista sisään. Nykylainsäädännön mukaan hyvin tuomittavaa.

Pitää löytää lipeäkalaa markoilla. Niitä on sukanvarressa tallella. Muuten ei joulu tunnu joululta.

Perinteeseen kuuluu myös se, että joku naamioitunut pitkäpartainen lihava ukko jakelee kauppakeskuksissa pienille lapsille nameja ja kyselee henkilökohtaisuuksia. Samalla sen kaverit hiippailevat iltahämärissä kurkkimassa ihmisten ikkunoista sisään. Nykylainsäädännön mukaan hyvin tuomittavaa.

Vaikka peivuotiaiden lasten perässä vetäminen loskaisella lähihuoltamon mittarikentällä perskännissä vihkisormukset lennellen onkin ollut perinteenä pitkään, uusi maailma tarjoaa pahoja vähä-alkoholisia tapojaan liukuhihnalla.
Kun krapulassa heräätte, voitte tuntea miltä joulu tuntuu. Sitäkö haluatte antaa perinteenä eteenpäin?

Perinteeseen kuuluu myös se, että joku naamioitunut pitkäpartainen lihava ukko jakelee kauppakeskuksissa pienille lapsille nameja ja kyselee henkilökohtaisuuksia. Samalla sen kaverit hiippailevat iltahämärissä kurkkimassa ihmisten ikkunoista sisään. Nykylainsäädännön mukaan hyvin tuomittavaa.

Moraalittomien ateistien hyökkäys Perussuomalaisia arvoja, kuten joulukinkkua, jouluolutta, joulukossua, joulu-Jaguaaria, joulu-8000-euron-EU-palkkiovirkaa ja joulu-rasismia kohtaan on pöyristyttävä esimerkki suvaitsevaistoeliitin demlasalaliitosta tavallista kansaa kohtaan, joka purkaa hätäänsä Hesarin keskustelupalstalla yrittäen opastaa suomalaispoliitikkoja siitä, että todellinen syy Suomen rappiotilaan on että Vihreät tykkäävät niin kovasti somaleista että kohta kouluissa ei saa makkarakeittoakaan kun se on islaminvastainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Älä allekirjoita mitään, missä käytetään sanoja ”perinne”, ”joulu” ja ”kunnioittaminen”

Monissa sanomalehdissä on luovuttu joulun perinteistä, kuten julkaistujen juttujen perustamisesta tarkistetuille ja jutuissa aukikirjoitetuille faktoille. Monet vanhemmat ovat ottaneet Lehden...

Close