Kategoriat
Kotimaa

Mielenterveyspalvelut ulkoistavat ennakoivan hoidon sosiaaliseen mediaan

(500 MILJOONAA YSTÄVÄÄ) Määrärahojen puutteesta pitkään kärsineet mielenterveyspalvelut ulkoistavat toimintaansa. Pilottiprojektina hankkeessa on toiminut Uusisuomi.fi-sivuston Puheenvuoro-blogien seuraaminen muun muassa Facebook-palvelun kautta.
”Aivan liian moni mielisairauksista kärsivä ei osaa hakeutua ajoissa hoitoon. Myös lähiomaisilta jäävät oireet usein havaitsematta ennen kuin sairaus puhkeaa. Mutta linkittämällä Puheenvuoro-blogeja Facebookissa moni tapaus on havaittu ajoissa ja toimenpiteisiin on voitu ryhtyä”, kertoo koordinaattori Jouko Taudinkuva Mielenterveyden keskusliitosta.
”Tekstejä analysoimalla pystytään havaitsemaan esimerkiksi puhkeamassa oleva paranoidinen skitsofrenia. Potilas ei erota intrapsyykkisiä impulsseja ulkomaailman ärsykkeistä: hän ei erota, mikä on mielikuvitusta, mikä itsen ulkopuolista todellisuutta. Kun potilas purkaa ajatuksiaan Uusisuomi.fi -blogiin, pystyvät blogin lukijat havaitsemaan oireet ja hoitoon ohjaus voidaan suorittaa nopeasti seuraamalla Facebook-linkkejä”, Taudinkuva kertoo.

”He ovat maailman rahavalta. Tämän maailman jumala on raha. Nämä pahat ihmiset manipuloivat maailmaa rahan avulla. He omistavat viihdeteollisuuden. Siksi sieltä päin on tullut homoviestejä jatkuvasti, koska se toiminta on suurella rahalla sponsoroitua tietoista propagandaa”

– Ote viime sunnuntaina hoitoon ohjatun Uusisuomi.fi-blogaajan tekstistä
”Vainoharhaisen maailmankuvan julkituomisen ohella tärkeimpiä merkkejä Uusisuomi.fi -blogaajan mielenterveyden järkkymisestä on pakkomielteinen suhtautuminen ja takertuminen tiettyihin aiheesiin sekä eräs korpolalian muoto, pakonomainen tarve kirjoittaa hävyttömyyksiä”, Taudinkuva sanoo.

”Ajatellaanpa esimerkiksi sitä torstaista hernekeittopäivää sinapin kera ja mennään sen jälkeen sinne homoseksuaalien miesten makuuhuoneeseen ja työnnytään sinne peräsuoleen haisevien kakkakikkareiden sekaan.”

– Ote toisesta hoitoonohjaukseen johtaneesta Uusisuomi.fi-blogitekstistä
”Yllättävän monet tapaukset ovat paljastuneet eduskuntavaaliehdokkaiden joukosta. Voi olla, että lähestyvien vaalien stressi ajaa monet rajatapaukset levottomaan tilaan, joka näkyy niin sanottujen ’raivo’- tai ’viri-viri-tööt-tööt’ -hullujen Uusisuomi.fi-blogikirjoitusten määrän nopeassa kasvussa”, Taudinkuva arvioi.
Arvioiden mukaan joka neljäs suomalainen mielenterveyspotilas tai -kuntoutuja jää ilman tarvittavaa hoitoa.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Ensio Oksanen”]Ensio Oksanen[/search].)

5 vastausta aiheeseen “Mielenterveyspalvelut ulkoistavat ennakoivan hoidon sosiaaliseen mediaan”

Myös em. potilaiden tai asikkaiden puoluetausta pitäisi tuoda julki, niinkuin toimittajienkin pitäisi paljastaa
poliittinen suuntautuneisuus.

Tässä seuraus kun mielenterveyspotilaat on pistetty avopuolelle eikä päätoimittajakaan saa enää lähettää blogin kirjoittajia pakkohoitoon.

Mutta entä katolisen kirkon homokaasu? Eikö siitäkin tulisi voida keskustella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mandelbrotin ääriviivan pituuden mittaus keskeytettiin

(SANIAINEN) Benoît Mandelbrotin ääriviivan vuosikymmeniä kestänyt mittaaminen jouduttiin lopettamaan torstaina. Vuonna 1967 aloitettu hanke venyi yllättävän pitkäksi, sillä aina kun...

Close