Kategoriat
Kotimaa

Lajusen tapaukselle toivotaan nopeaa käsittelyä

(RAAHE) Raahen poliisi päätti tänään, että se aloittaa esitutkinnan pitkäaikaistyötön Muna-Reiska Lajusen mahdollisista bensa-automaatti- ja kioskiryöstöistä. Kioskinpitäjä Juha Koskinen oli pyytänyt poliisia tutkimaan, olisiko aihetta aloittaa esitutkinta.
Poliisin tutkimusten jälkeen asiassa tehdään mahdollisesti syyttämispäätös. Varsinaisen rikossyytteen pohjalta käräjoikeus tekee päätöksen Muna-Reiskan mahdollisesta rangaistuksesta. Monet tahot ovat kuitenkin huolissaan siitä, toteutuuko Muna- Reiskan oikeusturva, mikäli asian käsittely venyy.
Esimerkiksi eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi ilmoitti, että olisi ”onnetonta”, ellei asiaa saataisi ratkaistua ennen kevään eduskuntavaaleja. Sasi muistuttaa, että erityinen ongelma ovat käräjä- ja hovioikeuksien käsittelyajat, jotka venyvät usein kohtuuttoman pitkiksi – jopa yli vuoteen ruuhkaisissa oikeuksissa. Samoilla linjoilla on pääministeri Mari Kiviniemi:
”Muna-Reiskan oikeusturvan kannalta on äärimmäisen tärkeää, että käsittelyaika pysyy kohtuullisena ja asiaan saadaan päätös pian”, pääministeri linjasi pian esitutkinnan aloittamisesta kuultuaan. Raahen keskustalaiset olisivat jopa toivoneet, ettei esitutkintaa aloiteta lainkaan, jotta asia saataisiin pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman nopeasti.

Yksi vastaus aiheeseen “Lajusen tapaukselle toivotaan nopeaa käsittelyä”

Keskenerääsijä asioota ei ruveta kylillä huutelemahan, niin totta ku mun nimi on Muna-Reiska ja mää oon kylän messevin miäs. Mää syön ny uuniperunaa enkä pysty kommentoimahan. Nii että lopettakaapa nyt se rettelöinti niitten mikrofoonien ja kynien kans tai saatte syytteen yksityisyyren ja kunnian loukkauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Apunen selvittäisi poliitikkojen poliittisen kannan

(VAMMALA) Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtaja [search]Matti Apunen[/search] vaatii Journalistiliittoa selvittämään poliitikkojen poliittisen kannan. Apunen on myös tarjoutunut tekemään selvityksen. "Tein...

Close