Kategoriat
Kansalaisjournalismi Politiikka

Kokoomuksella selvä mielipide asiasta: kyllä, ei

(UNIVERSUMI) Ulkoministeri [search]Aleksander Stubb[/search] (kok.) ei hyväksy ehdotettua kerjäyskieltoa, vaikka muu Kokoomus on ajanut kieltoa läpi ahkerasti. Stubbin mielestä romanitilanteen voisi hoitaa tuilla ja köyhyyden vähentämisellä. Kokoomuksessa on havaittu myös muunlaista hajautumista, sillä esimerkiksi kysymys sukupuolineutraalista avioliittolaista on herättänyt täysin vastakohtaisia mielipiteitä ja julkilausumia, vaikka puoluekokouksessa kysymykseen on otettu selvä kanta. Psykiatrian ylilääkäri Hannu Larma on huolissaan ilmiöstä.
“Kysymys on nyky-yhteiskunnassa tyypillisestä persoonallisuuden pirstoutumisesta. Kokoomuksen puoluepolitiikka on tällä hetkellä niin kaksinaismoralistista ja monimielistä, että siitä voi olla merkittävää terveysuhkaa kaikille puolueen jäsenille ja äänestäjille”, Larma toteaa.
Ilmiö on heijastunut myös niin sanottuun pakkoruotsi-keskusteluun, jonka lopputuloksena Kokoomuksella on kysymyksestä selvä mielipide: pakkoruotsia ei saa lopettaa, mutta se täytyy lopettaa.
“Saattaa olla, että kysymys on muillekin skitsofreenisille ilmiöille ominaisesta hyväksynnän eli äänien haalimisesta. Jos puolue kannattaa lähes kaikkia mielipiteitä, kaikki voivat äänestää sitä ja jättää oikeat poliittiset päätökset puoluetta taloudellisesti tukeville tahoille”, Larma analysoi Kokoomuksen tilannetta.
Tuoreen tutkimuksen mukaan poliittisen skitsofrenian riskit ovat suuret, sillä demokratia vaarantuu, mikäli valtiota johtaa puolue, joka jäseniä määräilee mielivalta. Epäselvät ja populistiset mielipiteet voivat aiheuttaa myös hankalaa närästystä.
“Näin syvälle menneen mielenrikkoutumisen korjaaminen ei välttämättä ole yhden elämän prosessi. Myöskään moraalisen selkärangan kasvattaminen ei edes nykyteknologian avulla onnistu, mikäli potilas on pitkään toiminut Kokoomuksen piirissä”, Larma huomauttaa.
Kokoomuksen puoluetoimisto sekä halusi että ei halunnut kommentoida asiaa, mutta päätti pitää lopullisen päätöksensä salassa.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Ilona Piri”]Ilona Piri[/search].)

5 vastausta aiheeseen “Kokoomuksella selvä mielipide asiasta: kyllä, ei”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
NASA: Päivi Räsänen ohittaa pian Saturnuksen

(HOUSTON) Avaruusjärjestö NASA:n mukaan [search]Päivi Räsänen[/search] (kd.) lähestyy hyvää vauhtia kaasuplaneetta Saturnusta. Viime aikoina Päivi Räsänen on pysynyt visusti maata...

Close