Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

JSN haluaa iltalehtihuijarit käräjille

(MITÄ VITTUA) Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja [search]Risto Uimonen[/search] toivoo, että Iltalehti veisi Iltalehden harhauttamisen oikeuteen. Uimonen kertoo keskiviikon Kalajokilaakso-lehdessä, että nuorten niin sanotussa keltaisen lehdistön testissä oli paha tarkoitus. Rikosnimikkeeksi hän ehdottaa juksaamista tai vaihtoehtoisesti törkeää tirkistelyhalun hyväksikäyttöä.
On anteeksiantamatonta, että lehdistön uskottavuutta koetellaan tällä tavalla”, Uimonen jatkaa. Hänen mukaansa Ilta-Sanomat, Iltalehti, Hymy, Seiska, Alibi ja Ratto ovat ”paras tapa tietää missä oikeasti mennään ja … katso, tissit!”.
Uimonen muistuttaa, että on kohtuutonta vaatia toimittajilta taustojen tarkistamista tai että vastaava päätoimittaja ottaisi vastuuta jutuista. ”Nykyaikana JSN:n tulee keskittyä lukijoiden jahtaamiseen, enkä tarkoita tällä pelkästään levikin lisäämistä”, sanoo Uimonen.
Keinoina hän näkee mm. keskustelupalstojen räväköittämistä, jotta niihin saadaan enemmän käräjäoikeuteen vieviä kirjoituksia. Toinen tapa on kannustaa lehtiä kirjoittamaan päin vittua oleva kohuartikkeli ja sitten uusi lööppi, kun haastetaan pari tyhjäntoimittajaa käräjille lehdistön harhauttamisesta.
Nykyajan media on nopealiikkeistä. Toimittajan on vaikea ehtiä kokoamaan kaikkia tissi-pylly-linkkejä nettijulkaisun etusivulle ja vieläpä kehittämään niihin vetävät otsikot. Kyllä tässä tilanteessa täytyy vedota kansalaisjournalistien oikeudentajuun, että edes kansalasten kirjoittamissa jutuissa olisi tolkkua”, toteaa JSN:n pää-alykkö.
Iltapäivälehdissä uutista juhlittiin railakkaasti, vaikkei kukaan ehtinyt tarkistaa mitä Uimonen todella sanoi vai sanoiko mitään. ”Hyvä otsikko saatiin ja lisäksi kovaa tekstiä lukijakommentteihin. Hyvällä tuurilla mennään hoviin saakka”, toteaa toimittaja-opistosta minimiarvosanoin valmistunut media-alan ammattilainen ennenkuin alkaa pohtia pitäisikö ”megatissit” kirjoittaa väli-viivalla.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Möd Knuller”]Möd Knuller[/search].)

9 vastausta aiheeseen “JSN haluaa iltalehtihuijarit käräjille”

En hoksannut tissejä uutisessa. Ei teillä ole mitään mahdollisuuksia päästä töihin vakavahenkiseen mediaan.

Haluaisin näin vaalien alla suunnata keskustelua pois tisseistä ja johonkin oleellisempaan suuntaan, kuten vaikkapa maahanmuuttoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Prince järjestää lisää peruttavia keikkoja

(LIPPULAPPU) [search]Prince[search] on ilmoittanut järjestävänsä suuren kysynnän vuoksi Suomessa ilmoitettua enemmän konsertteja, jotka perutaan viime hetkellä. Uusimman tiedon mukaan Prince...

Close