Kategoriat
Kotimaa

Iltalehden Uimos-uutinen perätön?

(MOSKOVA) Iltalehden uutinen [search term=”Risto Uimonen”]Risto Uimosesta[/search] on osoittautumassa perättömäksi. Uutisen mukaan Risto Uimonen on Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja. Lehti oli saanut vihjeen tästä sähköpostitse.
Epäilykset alkoivat julkisuudessa herätä, kun Uimosen johtamaksi väitetyn elimen kotisivuilla todettiin JSN:n ”tulkitsevan hyvää journalistista tapaa ja puolustavan sanan- ja julkaisemisen vapautta.” Erityisesti huomiota herätti kohta, jossa todettiin JSN:n käsittelevän ”myös toimittajan menettelyä tietojen hankinnassa.”
Kalajokilaakso-lehden saamien tietojen mukaan Uimonen ei kuitenkaan ole selvästi pyrkinyt mihinkään näistä. Lisäksi julkisuudessa on monesti esitetty tietoja, joiden mukaan JSN:n todellinen puheenjohtaja on joku, jolla on edes alkeellinen käsitys siitä, milloin pitäisi vakavasti keskustella suomalaisten sanomalehtien toimituskäytännöistä, eikä nyt herrajumala ainakaan alkaa syyttelemään niitä, jotka nostavat ongelmia näkyviin.
Jatka keskustelua netissä: Onko Uimosella seitsemän oikein?

3 vastausta aiheeseen “Iltalehden Uimos-uutinen perätön?”

Tämä on Uimosen profiilinnostoa jonka hän aloitti jo Kalevassa ollessaan. Hän ei ole tyytyväinen siihen että lehdistöä kutsutaan (vasta) neljänneksi valtiomahdiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
JSN haluaa iltalehtihuijarit käräjille

(MITÄ VITTUA) Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja [search]Risto Uimonen[/search] toivoo, että Iltalehti veisi Iltalehden harhauttamisen oikeuteen. Uimonen kertoo keskiviikon Kalajokilaakso-lehdessä,...

Close