Kategoriat
Syndikoidut

Päivän otsikko: Maamme-lauluun vaaditaan muutoksia

Oi Maamme
Syndikoidun sisällön tuotti Risto Pakarinen.

8 vastausta aiheeseen “Päivän otsikko: Maamme-lauluun vaaditaan muutoksia”

Äidinkieli on myös syytä muuttaa vähemmän sukupuolisidonnaiseksi samalla kuin isänmaa. Enon kunnasta sentään on päästy eroon kun se liitettiin Joensuuhun. Joka sekin kyllä ilmeisesti viittaa Joe-nimeen. Enontekiö pitäisi korjata korrektiksi; Enon ja Tädintekiö.

Myös kaikenlainen aatteisiin viittaavuus pitäisi poistaa nimistä. Esim. Kristiinankaupunki pitäisi muuttaa muotoon ”roomalaisten teloittama henkilö-kaupunki”.
Samoin Jussi ja juhannus pitäisi muuttaa muotoon Keskikesä tai vaihtoehtoisesti ”Julkijuopottelujuhla”.
Helsinkikin on epäneutraali. Se pitäisi muuttaa muotoon ”Toisinaan valoisa (hel) toisinaan ei, koska eihän aurinko paista yöllä”.
Turku tulee tietysti muuttaa muotoon ”u-käännös”.

Ihmisten ja eläinten tasa-arvon nimissä myös Kiihtelysvaaran nimi pitäisi muuttaa muotoon ”40-kappaleen-nippu-ihan-minkä-tahansa-eliön-nahkoja -vaara”

Maamme-laulun tuntemattomampi toinen säkeistö sisältää arvaamattoman tärkeää ilmastollista tietoa siitä, miksi täällä on niin perkeleen kylmä talvella. Kylmyyteen on syynä köyhyys. ”On maamme köyhä, siksi jää…”
Toisaalta säkeistö saattaa selittää myös sitä, miksi purkerilaispaikkojen virvoitusjuomapahviin tunngetaan jääpaloja viemään tilaa itse juomalta.

Uljaan ihmismaamme hintatason kannalta kuvaavampaa olisi jos säkeistöä vain yksinkertaisesti lyhennettäisiin:
”Oi maamme Suomi, synnyinmaa, maa kallis.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pamela ja Nokia suunnittelivat yhteisen comeback-kiertueen

(UNOHDUS) 1990-luvulta tuttu silikonitähti Pamela Anderson ja samalta vuosikymmeneltä tuttu matkapuhelinjätti Nokia julistivat tiistaina aloittavansa yhdessä comeback-kiertueen, jolla unohduksiin painuneet...

Close