Kategoriat
Kotimaa

Mari Kiviniemi puhui Angela Merkelille Saksassa sujuvaa suomea

(PERLIININ VAPAA KAUPUNNI) Pääministeri [search]Mari Kiviniemi[/search] tapasi Saksan liittokansleri [search term=”Angela Merkel”]Angela Merkelin[/search] Berliinissä eilen. Toisin kuin pääministeri [search]Matti Vanhanen[/search], Kiviniemi oli lähtenyt Saksaan ilman tulkkia.
Kiviniemen moitteeton suomentaito on peruja tyttövuosilta Mäntsälästä, jossa pääministeri työskenteli kahden kesän ajan perunaviljelmillä. Kiviniemi puhui Merkelin kanssa Suomen ja Saksan välisestä kaupasta, Itämeren kaasuputkesta sekä [search term=”Seppo Räty”]Seppo Rädystä[/search]. Uutistoimisto Reutersin mukaan Merkel nyökkäili ymmärtäväisen näköisenä eikä ymmärtänyt sanaakaan.
Kiviniemi oli pukeutunut Guccin mustaan minihameeseen, Luis Vuittonin beigeen jakkuun ja Säästötalo Robinhoodin mustiin nahkabootseihin.
Pääministerinne suomen kielen taito on loistava, mutta se ei millään tavalla edistä yhteisymmärrystä maidemme välillä. Saksan ja Suomen välillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista skismaa”, Merkel totesi.
Helsingin Yliopiston tutkija Pedro Alapuron mukaan Saksan ja Suomen välillä on lähinnä merta, mutta myös Gotlanti.

3 vastausta aiheeseen “Mari Kiviniemi puhui Angela Merkelille Saksassa sujuvaa suomea”

Osoittaisin vielä, että kun haastattelimme 20 ihmistä kadulla, niin kaikki olivat sitä mieltä, että Angela on kiva rouva ja he haluaisivat tutustua paremmin häneen. Kenelläkään ei ollut pahaa sanottavaa Saksan Bundeskanslerista. Myöskään ulkoministeriön asiantuntijalla Asko Asiantuntijalla ei ollut pahaa sanottavaa Angelasta, eli Saksan kansa voi huokaista nyt helpotuksesta kun Angela kelpaa myös Suomalaisille.

Mari Kiviniemen takapuoli ei kommentoinut asiaa, onko Suomen pääministeri seksikkäämpi kuin Saksan liittokansleri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kalevala: Venäjä kielsi lakkojen tuonnin Suomeen

(VAALIMAA) Venäjä on kieltänyt lakkojen tuonnin Suomeen. Asiasta kertoo sanomalehti Kalevala verkkosivuillaan. Rajan takaa on aiemmin saanut tuoda työnseisauksia 300...

Close