Kategoriat
Ulkomaat

Venäjä kertoo saaneensa metsäpalot hallintaan

(SHOIGU) Ympäri Venäjää jo päiväkausia raivonneet metsä- ja maastopalot on saatu hallintaan, kertoo maan hätätilaministeriö. Viranomaisten mukaan maassa on palanut hallitusti noin tuhat neliökilometriä metsää, ja noin 40 ihmistä on hallitusti kuollut liekkeihin.
Liekeistä noussut savu on hallitusti ohjattu rajan yli Suomeen.
”Tuli on myös hallitusti tuhonnut suuren osan vehnäsadosta joka nostaa hallitun räjähdysmäisesti viljan hintaa”, kertoi ministeriön tiedottaja Goe Bels. Palojen etenemistä on valvottu lentokoneilla, jotka eivät missään nimessä ole ylittäneet luvatta maan rajoja, tai jos ovat niin vain ihan vähän.
Venäjä epäilee palojen sytyttäjiksi islamilaisia terroristiryhmiä tai oppositiota tai riippumattomia tiedotusvälineitä tai homoja tai itäaasialaisia siirtotyöläisiä.

11 vastausta aiheeseen “Venäjä kertoo saaneensa metsäpalot hallintaan”

Yllätyin, ettei tällä ollut tekemistä KGB:n saamilla uusilla lisävaltuuksilla? Olisi kuvitellut, että nämä uudet oikeudet olisi helpottanut myös metsäpalojen hallitsemista.

Mutta näin kesäisen lyhyesti voisi ainakin yhdestä asiasta kiittää.
Nimittäin siitä, että kokoerosta huolimatta suomalaispäättäjät osaavat panna rajan venäläisten savustuspyrkimyksille tässä pienessä isänmaassamme.
Venäjän joistakin hulluista kommenteista huolimatta on käynyt selväksi, että täällä päätetään omista asioista: Suomessa on vielä Suomen laki voimassa, ei Venäjän.
Oman ikäluokan muistissa on vielä Neuvostoliiton ajan käytäntö.
Nykypäättäjien suoraselkäisyys tuntuu hyvältä. Juuri siitä kansanedustaja Risto Kuisman esityksestä lähettää Venäjälle nootti savuhaitoista oli kysymys.

Burn Russia burn. Lämmittää mieltä aina kun haistaa savun idästä kun tietää että Venäjä siellä vaan palaa. Hallitusti, toki.

Nämä uutisoimamme metsäpalouutiset ovat tosin viime vuodelta. Tämän vuoden uutiset tulevat vasta ensi vuonna samoihin aikoihin.

Ne siä Venäjäl haluu Valion maidot,juustot ja jäätelöt savustettuna!

Hädässä olevia pitää auttaa.
Mistä saataisiin venäläisille lisää bensaa?

Aika moni on mennyt Venäjän suuren propagandakoneiston lankaan. Palot ovat tosiaan olleet hallittuja, mutta uhrien poliittisia taustoja tarkastellessa huomaa heidän kaikkien olleen joko islamilaisia terroristiryhmiä tai oppositiota tai riippumattomia tiedotusvälineitä tai homoja tai itäaasialaisia siirtotyöläisiä. Venäjällä on meneillään mielipiteiden yhteenmukaistaminen, muut mielipiteet kun nousevat savuna ilmaan Suomen puolelle.

Onko tämä nyt sitä Talvisodan henkeä? Vai kenties lähempänä Mainilan laukauksia? Sota ja Rauha. Rikos ja Rangaistus. Jokaisella maalla on metsäpaloja, omia taikka vieraita. Metsäpaloja ei sammuteta lakkauttamalla palokuntia Neu.. Venäjällä siis.

Eikös ne palot joka vuosi tahallaan sytytetä, että päästään sitten ihan palkalla sammuttamaan. Toimii täällä Suomessakin. Tuikkasin jo naapurin saunamökin tuleen. Siellä se apua huutaa, mutta ei olla päästy vielä sammutuksen hinnasta sopuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomen yleisurheilujoukkue aikataulussa‎

(TARTAN) Suomen maajoukkue on edennyt suunnitelmiensa mukaan Barcelonan yleisurheilun MM-kisoissa. “Sovittiin että vitusti selitellään ja voivotellaan kun tiputaan kisoista täysin...

Close