Kategoriat
Kansalaisjournalismi Muut lehdet

Suomalaiset ovat valinneet Newsweekin maailman parhaaksi lehdeksi

(BURKINA FASO) Suomalaiset ovat listanneet maailman parhaat lehdet ja ykkössijan vei New Yorkissa ilmestyvä Newsweek.
Suomalaiset vertasivat maailman lehtiä usean eri tekijän avulla, joita olivat mm. olivat paperin laatu, taitto, stiftauksen pitävyys, suomalaisia koskevien artikkeleiden määrä sekä soveltuvuus ruuanlaittoon sekä mökkivessojen intiimihygienian tarpeisiin.
Erityistä kiitosta lehti sai soveltuvuudestaan ikkunanpesuun. Koska suurikokoisten sanomalehtien on helpompi saavuttaa hyvä kuivauskyky, otettiin huomioon myös lehden koko suhteessa keskimääräisen 70-luvulla rakennetun itähelsinkiläisen lähiökerrostalon keittiönikkunan kokoon.
Pitkäveteisyydestään huolimatta Newsweek on aivan mahtava lehti lukea, suomalaisten simasuista suitsutetaan.
(Jutun kansalaistoimitti [search]H. E. von Wittu[/search].)

15 vastausta aiheeseen “Suomalaiset ovat valinneet Newsweekin maailman parhaaksi lehdeksi”

Minä kyllä lopetin Newsweekin lukemisen kun selvisi että sen painovärit eivät ole biohajoavia. Samoin paperin imukyvyssä on vain toivomisen varaa, eikä saunakaan meinaa syttyä. Vanhat Mad- ja Myrkky-lehdet ovat hyysikkäkäyttöön parhaita, tosin Myrkyn kirjamallisissa spesiaaleissa sivun koko ei ole optimaalinen.

Kataisella, maailman parhaalla valtiovarainministerillä, on niin suuri syli että siihen mahtuu koko maa ja taivaskin. Kelpaa siinä pestä ikkunoita.

Max Jakobson tapasi 90-vuotiaiden kakkukesteillä USA:ssa stereotehtailija Sidney Harmanin joka selasi Newsweekin irtonumeroa.
-Osta koko lehti toimituksineen, saat sen nyt yhdellä dollarilla
Harman meni ja teki kaupat ja kirjoitti etusivulle että Suomi on maailman paras maa

Pitkästä aikaa Lehti artikkeli joka oli oikeasti hauska eikä pelkkää huumoriksi puettua toimittajan poliittisen agendan tuputusta.

Ikävä kyllä pisteet oli laskettu väärin. Paras lehti on sittenkin Völkischer Beobachter.

Lehden toimittajat saavat Lehden omilla sivuillaan tuputtaa ihan mitä haluaa, ihan milloin haluaa, niin moneen tuuttiin ja niin lujaa tai hellästi kuin heitä huvittaa. Menepä kesäterassille juomaan tuopillinen Olvia samalla kun mietit että mitä tuli netissä taas kirjoiteltua. (P.S. Älä ota sitä vakavasti)

Kyllä puolueettomuus on Lehdessä ehdottomasti tärkeintä. Newsweekilläkin oli mahdollisuus voittoon vain, koska se veloistaan ja levikkinsä laskusta huolimatta pidättäytyy arvokkaasti kaikesta leikinlaskusta suomalaisia kriittisiä koskien.

Suomalaiset eivät ehkä valinneetkaan Newsweekiä parhaaksi lehdeksi
(BERN) Lehtivertailussa on paljastunut mahdollinen jättimoka. Tarkemman tutkiskelun alla vaikuttaakin siltä, että Newsweekiä parhaaksi lehdeksi eivät valinneet suomalaiset, vaan sveitsiläiset.
Alppien rinteillä kaikui jodluu merkiksi riemastuttavista uutisista samalla, kun suomalaiset vaipuivat väliaikaisesta egotripistä takaisin masennukseensa.

Kyllä Suomi on maailman paras maa, ainakin saunomiseen. Löylyä lissää – ei tunnu missään!

Jotenkin masentaa tuollaiset jutut. Kun pitäisi kesämökin huussi tyhjentää. Ja kaatui metsää myrskyssä, eikä se kelpaa kohta enää edes paperipuuksi. Ja on ikkunatkin pesemättä.

Haluaisin huomauttaa, että Burkina Fason pääkaupunki ei ole Ougadougou, vaan Ouagadougou.

En usko tämän uutisen totuudenperäisyyteen. Millä kriteereillä maailman parhaan lehden ovat valinneet juuri suomalaiset? Ja kuinka laaja on otanta – minua ainakaan ei ole haastateltu. Ja ajatelkaa suomalaista toimitus- ja lehdenlukukulttuuria, mitä täällä muka niistäkään tiedetään. Japanissakin luetaan enemmän lehtiä. Lisäksi ottaen huomioon suomalaisten huonon koulutustason, englannin taidon, negatiivisuuden ja passiivisuuden en usko että suomalaisista olisi suorittamaan tätä tehtävää tai ainakaan valitsemaan tällaista lehteä voittajaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ydinvoimalobbari Putkonen siirtyi loogisesti ydinvoimavastaiseen puolueeseen

(KEMI) Demareista eronnut ay-jyrä Matti Putkonen liittyy perussuomalaisiin. Puolueen vaihtoa pidetään odotettuna ja loogisena, koska Putkonen tunnetaan kiivaana ydinvoimalobbarina ja...

Close