Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Aalto-yliopisto kansainvälisen ranking-listan ykkönen

(ARKHAM) Suomalainen Aalto-yliopisto on noussut kansainvälisen arviointilistan kärkisijalle. Yhdysvaltalaisen Miskatonic Universityn laatima aakkosjärjestykseen perustuva listaus asettaa huippuyliopiston ensimmäiselle sijalle. Toiseksi kirii hiuksenhienolla erolla tanskalainen Aarhus Universitet.
”Aakkosjärjestykseen perustuva ranking-lista on selvästi paras tapa mitata yliopistojen kilpailukykyä kansainvälisesti. Vertailu helpottaa yritystilaajienkin toimintaa, sillä se mahdollistaa parhaan yliopiston löytämisen jo puhelinluettelon ensimmäiseltä sivulta”, kommentoi monitieteellisen arviointiryhmän puheenjohtaja Henry Innsmouth puhelimitse Yhdysvaltain Providencestä.
Aalto-yliopistossa uutinen otettiin vastaan riemuiten. ”Suomalaisen yliopistojärjestelmän maineen ja tuottavuuslaskelmien kannalta on ehdottoman tärkeää, että tämän kaltaisissa kansainvälisissä vertailuissa saavutetaan hyviä tuloksia. Aakkosjärjestys on paras tapa mitata henkistä pääomaa. Iä! Iä! Cthulhu Fhtagn!” Aalto-yliopiston tiedotusvastaava Eliel Eliel Saarinen riemuitsi tuoreesta uutisesta.
(Jutun kansalaistoimitti [search]Työtön akateemikko[/search].)

15 vastausta aiheeseen “Aalto-yliopisto kansainvälisen ranking-listan ykkönen”

Tässä järjestykseenlaittamisessa saattaa olla tapahtunut virhe, Aalto onkin ehkä vasta toinen!
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen jää tietenkin kauas taakse, mutta Aalborg Universitet on aakkosjärjestyksessä niin lähellä Aaltoa, että jury tarkistaa vielä maalikamerakuvaa.

Saatanan tunarit. Newsweek tietysti laskee pisteet väärin, mutta että Lehtikin… Kai nyt sokea Reettakin kuuma peruna suussa tajuaa, että listalta on unohtunut Aalborgin yliopisto. Kohta sitten selitellään jotain tanskalaisten konsonanttien translitteroinnista… Anna mun kaikki kestää.

Ihailtavaa miten originellia kritiikkiä Lehtiä löytääkään vaihteeksi. Ihan mainittu yritystilaajatkin tässä viestissä. Kyllä nyt Suomen yliopistosektorillakin taitaa purjeet tuulesta pullistella…
T: Pelastuopisto -85

Miskatonic University kehottaa suomalaisia olemaan rauhassa Lehden lukijoiden kommenttienkin jälkeen ja kertoo, että laskelmat olivat aivan oikein tarkistamisenkin jälkeen. ”Mitkään jälkeen päin ilmi tulleet faktat eivät enää tätä järjestystä tai meidän maailmankuvaamme sekoita”, kommentoi yliopiston varaproviisori, Martin Luther Reagan.

Newsweek on tämänkin tuloksen testannut moneen kertaan ja saanut suomalaisen joka kerta parhaaksi. He ovat Harvardin käyneitä joka iikka.

Mutta noiden tanskalaisten yliopistojen kohdalla täytyy muistaa, että tanskankielisessä aakkostuksessa tupla-a tulee ihan loppuun, eli tanskalaisten kriteerien mukaan Aalborg löytyy jostain aivan toisaalta kuin aakkosten alkupäästä. Onkin syytä nostaa esiin se vakava ja periaatteellinen menetelmiin liittyvä kysymys, minkä aakkostuksen mukaan tämä lista oikein on tehty.

Aalloista syntynyt Aalborg on akvaviittia ja se joutaa sinne minne myös sekä Tuborg että Carlsberg peräpäästä päätyvät eli Roineen aaaltoihin.

Vaadin Turun ruotsinkielisen nimen re-translitterointia Tanskanmallin mukaiseksi. Aabo Akademi kärkeen vaikka väkipakolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pekkarinen vastustaa tupeen verottamista

(HESINKI) Superministeri [search term="Mauri Pekkarinen"]Mauri Pekkarista[/search] (kesk.) närästää valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) ajatus määrätä energiavero tupeelle. Pekkarisen mukaan tupeen käytön...

Close