Kategoriat
Kotimaa

Urpilainen: Riihi-säätiö elänyt esimerkillisesti maan tavalla

(PERUNAKELLARI) SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen (Kesk.) on tyrmistynyt oululaisen Riihi-säätiön lakkauttamisesta. Puoluetta lähellä toimiva ja sille tiettävästi varoja kanavoinut säätiö tuomittiin lakkautettavaksi jatkuvien väärinkäytösten vuoksi. Urpilainen ei voinut torstai-iltana oikeuden päätöstä ymmärtää. Eikä hyväksynyt sitä, vaikka sen viimein perjantaina suunnilleen ymmärsikin.
”SDP:n politiikan johtoajatus on, kuten sanottu, maassa maan tavalla tai maasta pois. Maan tapa vaatii toisinaan rohkeita miehiä, jotka uskaltavat siirtää syrjään itseään ja kaverien puoluetta varten vähän yhteiskunnan tukien varassa hankittua täppää. En ymmärrä, miten tämän lausuminen voi olla tuomittavaa.”
Vuokrataloja omistava, yleishyödyllisen yhdistyksen etuja nauttinut Riihi-säätiö muun muassa helpotti viranomaisten työskentelyä jättämällä tarpeettomat kuitit ja pöytäkirjat tekemättä monista varainsiirroista. Varat tuppasivat viime kädessä siirtymään lähinnä säätiön perustajalle. Säätiön entinen puheenjohtaja myös tuomittiin vast´ikään paristakymmenestä kavalluksesta ja petoksesta.
”Miten voi selvemmin enää maan tapaa noudattaa? SDP on tällaista toimintaa pyrkinyt kaikin tavoin tukemaan, ja aikoo myös jatkossa isänmaallisesti vaieta kaikista yhteyksistään säätiöön ja sen taustatoimijoihin”, Urpilainen korostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti eriyttää sisällöntuotantoaan Uuden Suomen blogeihin

(URSUS MAJOR) Suomalainen mediakonserni Samizdat ja verkkolehti Uusi Suomi ovat sopineet sisällöntuotantonsa integraatiosta, tiedotti Samizdatin viestintäjohtaja maitovalas Keiko torstaina. "Olemme...

Close