Kategoriat
Kotimaa

Gallup: Sukupuolineutraali avioliittolaki "ihan vitun sama" enemmistölle suomalaisista

(SELKÄMAA) Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole minkäänlaista mielipidettä eikä kiinnostusta muodostaa sellaista esimerkiksi sukupuolineutraalista avioliittolaista, kertoo Lehden muka teettämä mielipidemittaus.
Peräti 85 prosenttia vastaajista katsoi, että ”mitä vittua sitten jos tulee sukupuolineutraali avioliittolaki, mitä helvettiä sillä mulle pitäs olla väliä hä?” tai ”paljonpa se asia mulle loppupeleissä kuuluu, aivan sama, senkun”.
Noin kolmisen prosenttia puolestaan äänesti kristillisdemokraatteja, mitä joissain piireissä pidetään jostain syystä enemmistönä, vaikka luku on oikeastaan aika tosi pieni.
Mielipide usein tarpeeton
Asiantuntijoiden mukaan tulokset kertovat myönteistä kieltään suomalaisten asenne- ja arvomaailmasta.

”Aivan liian usein gallupeissa, mediassa ja poliittisissa piireissä halutaan luoda käsitystä, että jokaisella ihmisellä on ja pitäisi olla jokin erittäin selkeä mielipide kaikista mahdollisista asioista. Vaikka todellisuudessa monet näistä kysymyksistä ovat tavallisen ihmisen kannalta, tieteellisesti ilmaistuna, yks hevon vitun hailee”
, kertoo tutkimusjohtaja Rosvo-Roope.
”Näin syntyy virheellinen käsitys siitä, että nämä kysymykset olisivat jotenkin erityisen relevantteja ja tärkeitä, vaikka useimmilla niistä ei ole, kuten tutkimuskielessä sanotaan, ns. paskankaan väliä suurimmalle osalle väestöstä”, Roope jatkaa.
Hän ehdottaakin, että gallupeihin pitäisi tavanomaisten kyllä/ei/eos-vaihtoehtojen rinnalle luoda oma vitun sama -kategoriansa väärien yleistysten välttämiseksi.

7 vastausta aiheeseen “Gallup: Sukupuolineutraali avioliittolaki "ihan vitun sama" enemmistölle suomalaisista”

Yksi parhaimmista Lehti-jutuista koskaan. Pienenä kauneusvirheenä on kaksi rivinvaihtoa neljännen ja viidennen kappaleen välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Urpilainen: Riihi-säätiö elänyt esimerkillisesti maan tavalla

(PERUNAKELLARI) SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen (Kesk.) on tyrmistynyt oululaisen Riihi-säätiön lakkauttamisesta. Puoluetta lähellä toimiva ja sille tiettävästi varoja kanavoinut säätiö...

Close