Kategoriat
Ulkomaat

Britannian vaaleissa vain vähän hassuja yllätyksiä

(BIG BEN) Iso-Britannian parlamenttivaaleissa ei nähty paljonkaan hassuja tapahtumia. Asiantuntijoiden mukaan suurin yllätys oli, että Silly Partyn Tarquin Fin-tim-lim-bim-whin-bim-lim-bus-stop-F’tang-F’tang-Olè-Biscuitbarrel sai ainoastaan kolme ja puoli ääntä sekä yhden vaaleanpunaisen elefantin.
Konservatiivipuolueen puheenjohtajan David Cameronin vaalipiirissä läntisessä Oxfordshiressä Monster Raving Loony Partyn ehdokas kasvatti puolueen äänisaalista 0,4 prosentilla, mitä ei pidetty ollenkaan niin hauskana kuin se, että maassa käytetään vaalijärjestelmää, jossa reilut 22 prosenttia äänistä riittää noin 7 prosenttiin paikoista.
Jonkin verran hihitystä nostatti tieto siitä, että kaikki halukkaat eivät päässeet äänestämään, koska Britannia on kuitenkin järjestelmällisyydestään tunnettu maa ja kokolattiamatoista vessoissa ja kaasulaskuista ja sekeillä maksamisesta. Hassua oli myös se, että joukkovelkakirjojen kauppa alkoi kello 1 yöllä paikallista aikaa, koska konservatiivit ja talouskriisi ja aivan hirvee kiire.

8 vastausta aiheeseen “Britannian vaaleissa vain vähän hassuja yllätyksiä”

Voinko vain sanoa että tämä on ensimmäinen kommentti jonka kirjoitan tähän ketjuun?

Sen jälkeen kun toimittajien keskuudessakin romahti käsitys itäisen yhden puolueen järjestelmän erinomaisuudesta, ovat poliittiset zurnalistit yrittäneet vakuuttaa suomalaiset läntisen kaksipuoluejärjestelmän (konservatiivit vastaan demokraatit/liberaalit/työväenpuolue) erinomaisuudesta.
Jossain määrin hupaisaa on, että nyt tuolla anglosaksisen poliittisen kulttuurin pesäpaikassa vaalien tulos alkaa muistuttaa Suomessa muutamia vuosikymmeniä vallinnutta kolmen suuren puolueen kuviota.
Tosin se, että kepulaiset kuuluvat EU-parlamentissa liberaaleihin on paljon hassumpaa kuin brittivaalien tulos.

Nuista mamuista viälä sevverran piti sanomani, että liekö mamuja nämäkii, onnii ouvvot nimekkin, varmaan saaneet kauhian suuret vaalituekki. Kuulemma voivatten olla kehvelit kahressaki eri maassa ehvolla sammaa aikkaa!

Onnitelemme Hieman Hassun puolueen puheenjohtajan Nick Cleggia menestyksestä.

Uuden hallituksen kokoaminen voi kestää pitkään
Britanniassa on totuttu siihen, että heti vaalien jälkeisenä aamuna on tiedossa lähteekö Downing Street 10:n asukas vaihtoon. Huipputasaisten parlamenttivaalien jälkeen voi kuitenkin kestää vielä pitkään ennen kuin uuden pääministerin nimi on tiedossa. Viivytyksellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä hallitusneuvotteluiden kanssa, vaan kuningatar Elisabet II:n kerrotaan lähteneen lomalle vaaleja seuraavana aamuna, joten uutta hallitusta ei mitenkään voida nimittää virkaansa.
– Nyt vaan sattui käymään niin ikävästi, että Hänen Majesteettinsa perinteinen kevätloma osui juuri tähän saumaan kun pitäisi pääministerikin nimittää. Ei tähän mitään dramatiikkaa liity. Bonuspisteet olisivat pian vanhenneet ja nyt tuli edullinen tarjous. Yrittäkää ymmärtää, tehän niistä monarkian kuluista aina nurisette. Menkää nyt siitä vaikka naureskelemaan Kreikalle ja muille pellevaltiolle, toteaa palatsin tiedottaja B. Feater.
Huhujen mukaan Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip ovat siirtyneet Lontoon hälystä edulliseen hotelliin Bristoliin, jossa he vahvistamattomien silminnäkijähavaintojen mukaan vetivät perskännit heti konservatiivien vaalivoiton vahvistuttua.
-Vitun vitun vittu, kuultiin reippaan 84-vuotiaan mutisevan seuratessaan vaalivalvojaisia aulabaarin tv:stä. Mieluummin olisin nauranut paskaisesti sen pelle-Brownin kömpelöille kumarruksille.
– Etteks te rakastakaan mua enää, vaikka mä olen kohta 60 vuotta tätä paskaduunia teidän eteenne tehnyt, juopunut kuningatar huuteli huomattuaan kännykkäkameroiden räpseen.
– Te haisevat merikrotit, saastaiset Dalekit, tässä teille Zorbas, kuultiin Philipin puolustavan vaimoaan ennen kuin humalatila vei prinssistä voiton.
Muiden länsimaisten demokratioiden tapaan Britanniassakin vaaleilla valitun pääministerin voi nimittää virkaansa vain kuningatar, joka peri oman virkansa isältään, joka muuten mielenkiintoisena yhteensattumana peri hänkin virkansa isältään. Sekä kuningattaren isä, isoisä ja peräti isoisoisä olivat kaikki kuninkaita. Sen sijaan hänen isoisoisoäitinsä Viktoria ei ollut kuningas vaan kuningatar.

Menikö oma ennakkosuosikkini, Ivor ”Jest Ye Not Madam” Biggun (Tyhmältä näyttävien ja kuulostavien puolue) läpi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Yleläiset: "Pomon palkka perusteltu!"

(TOHLOPPI) Yleisradion työntekijät ovat tyytyväisiä työehtoneuvotteluissa saavutettuun palkka-ankkuriin. Yleisradion toimitusjohtajan palkkaan saatiin tiukalla väännöllä noin 56 prosentin korotus. Työntekijät pitävät...

Close