Kategoriat
Talous

Tutkimus: Suomalaisten enemmistö ei tiedä että tomaatti on talvella kalliimpi kuin syksyllä

(HS.FI) Suuri enemmistö suomalaisista ei ole täysin varmoja siitä, että talven aikana vihannesten ja hedelmien kasvatus varsinkin pohjoisessa on vaikeampaa ja sen seurauksena kalliimpaa kuin kesällä, mikä vuorostaan nostaa niiden vähittäismyyntihintaa. Tieto käy ilmi Kuluttajatutkimuskeskuksen (KTK) hintavertailusta käydystä keskustelusta.
”ÖLLLÖÖLLÖÖÖ K-KAUPPA S-KAUPPA POONUSKORTTI MEILLÄ TÄÄLLÄ HOLLANNISSA YNNYNNYYYNNYYYY”, pohtii vaihtelevien sääolojen vaikutuksia verkkokeskustelija Vitun Pässi liian monien kaltaistensa tapaan.
Pässi korostaa, ettei pysty lukemaan varsinaista KTK:n raporttia koska siinä on aivan liikaa tekstiä, mutta kertoo internetin java- ja flash-sovelmien olevan mukavan käteviä käyttää myös vajaille.
Keskustelussa vallitsi myös epäilyjä siitä, ettei talvi väistämättä tule syksyn jälkeen, mitä pidettiin toimituksissa kiinnostavana ja lukijalähtöisenä keskustelunaiheena, josta voisi saada mukavan lukujutun loppuviikolle.

14 vastausta aiheeseen “Tutkimus: Suomalaisten enemmistö ei tiedä että tomaatti on talvella kalliimpi kuin syksyllä”

No kyllä helvetissä mä haluan siihen katugalluppiin vastata. Eihän se toimittaja ole miettinyt sitä tulosta etukäteen ja uutisarvohan tulee tästä kansan mielipiteestä. ”Onko viinan/bensan/ruuan/elokuvien/… hinta liian korkea?”, ”Pitäisikö Saimaan Norppa tappaa sukupuuttoon?”, ”Pitäisikö lastenpsykiatriaan panostaa lisää?”, ”Onko Lasse Viren/Teemu Selänen/Matti Nykänen Maailman paras omassa urheilulajissaan?”, ”Onko jäätelö hyvää?”, ”Saako Saulin lapsimorsiammelle nauraa?”..
Huomisen Hesarissa järkyttävät tulokset prosenttilukuineen (3% se toinen, 4% eos ja 94% ja se toinen).

Ongelma on se, että kysymys oli johdattelevasti muotoiltu! Meedia vaan pitää kansaa pilkkanaan! Etelän herrojen hännystelijät vetävät kansan syviä rivejä kuin pässiä narussa, nenärenkaasta vain nips naps! Kyllä Kansa tietää! Jumaliste!1
!

Muun maan tomaatti maistuu ihan orja vereltä tai pahanmakuiselta, koska on muusta kulttuurista. Ja muutenkin kasvi huone ilmiö ei vaikuta tomaattien kypsymiseen talvella näin pohjoisessa.

MTK:ssa tämä on oivallettu jo menneellä vuosituhannella. Tomaattifarmarit ”Nalle” Wahlroosin johdolla nostavat talvella tukiaisensa kaksinkertaisina ja kesällä, kun tuki ei muuten riitä, pistetään kasvihuoneet kesantopelloiksi. Kun koittaa aika muuttaa Espanjaan varhaiseläkkeelle, nostetaan vielä sukupolvenvaihdos- ja luopumistuet läksiäisiksi.

Viisi prosenttia sadasta vastaajasta on enemmän sitä mieltä kuin neljätoista kielteisesti vastannutta. Aisan kannatus on lisääntynyt muuttumattomana 76% vaikka vajaaälyisten elitistien luontoon vapauttamista oltiin toissavuonna vain 9%. Pedon luku esiintyi 100 vastaajan oikeassa kädessä, koska otsa oli liian kirkas. Pulla on siis hyvää!

Toimittaja ei ole huomannut että talvella ne tomaatit ja muut rehut tuodaan Etelä-Euroopasta, ja kuljetustukien ja sikäläisten pienten palkkojen takia ne ovat halvempia kuin kesällä ja syksyllä myytävät kotimaisten riistäjien kasvattamat tuotteet.
Niitä jotka eivät syö jänisten ruokaa ei asian laita joka tapauksessa kiinnosta vähääkään.

Tomaatti on viherfasistifeministen salaliitto meitä valkoisia heteromiähiä kohtaan.

Eik ne espanjalaiset tomaatit ole siis mamuja tai ”ulkomaalaistaustaisia” tomaatteja?
Suomi suomalaisille (tomaateille)!
Rajat kiinni! Kukaan ei tule, eikä kukaan poistu! Koskee myös kasviksia. Lanttusose on ihan yhtä hyvää pitsan päällä kuin ketsuppikin.

Närpiön punaposkiset Ole Norrback-tomaatit kasvatetaan omista siemenistä. Osta niitä! Ne ovat luomua, kaksitoimisia ja maistuvat hyviltä. Niitä syömällä voimasi kasvavat ja voitat aina.

Tuoreimman syvägallupin mukaan 80 % saimaannorpista hyväksyy Sofi Oksasen palkitsemisen. Loppuja 20 prossaa ei tavoitettu verkkokyselyssä. Kansakuntien huomio ehti kuitenkin kääntyä jo muualle, tietoon siitä että Belgia alkoo kieltää purkan käyttämisen. ”Ei pure jenkki”, ynähti maan suunsisäisten asiain ministeri Tintin Bedéphilus mälli huulessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
TESTI PÄÄTTYY-TESTI PÄÄTTYY

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYNNISTYMIS NOPEUDEN TESTAUS ON PÄÄTTYNYT. KIITOKSIA YHTEISTYÖSTÄ.

Close