Kategoriat
Politiikka Talous

EK vastustaa torpparilain laajennuksia

(ETELÄRANTA) Elinkeinoelämän keskusliitto vastustaa esityksiä torpparilain laajentamisesta koskemaan lampuoteja sekä kruununtilojen ja pappiloiden torppareita. EK:n puheenjohtaja, Rautaruukin toimitusjohtaja, Sakari Tamminen huomauttaa erilaisten ”oikeuksien” hidastaneen Suomen talouskasvua jo yli vuosisadan ajan.
”Kun otetaan huomioon korkoa korolle -vaikutus, voidaan laskea, että olemme menettäneet huomattavan osan talouskasvusta ja sen myötä hyvinvoinnistamme”, Tamminen sanoo.
Ketkä me?
”Me.”
Me?
”Niin. Me.”, toteaa Tamminen.
Lisäksi EK ilmoitti pitävänsä kiinni torpparilain lisäyksestä, ns. punakaartilaispykälästä, jolla kaarteihin kuuluneilta ja vähintään kymmenen vuoden vankeustuomion saaneilta poistetaan oikeus torppansa lunastamiseen.

18 vastausta aiheeseen “EK vastustaa torpparilain laajennuksia”

Tästä asiasta ei tulisi vääntää vitsiä, sillä jotkut lukijanne eivät varmasti ajattele asiaa omilla aivoillaan, ja saattavat jopa uskoa kritiikkinne aiheelliseksi.

Tällaisia asioita nimenomaan on nyt väänneltävä ja käänneltävä. Ei huolta jos joku putoaa tästä kelkasta, sillä mainostelkkarihan poimii heidät joka tapauksessa kokoomuksen leiriin pieneläjän palkankorotuksen toivossa.

Olipa yllätys että penaalin terävin kynä keksi vetää maahanmuuton tähän. Hoh hoh.

Jyrki ”Bob” Kataisen johtama porvarihallitus asettaa EK:n painostuksesta ns. TOLA-komitean valmistelemaan torpparilain uudistusta. Istuttuaan kolme ja puolivuotta komitea jättää lahtarien ja noskelaisten vesittämän ehdotuksen, jossa punakaartilaiset sivuutetaan vedoten mm. Tammisaaren yliopistolla tehtyyn kenttätutkimukseen. Sosiaali-ja terveysministeri Kimmo Sasi ilmaisee myötätuntonsa, mutta siirtää lain valmistelun seuraavalle hallitukselle. Lopullinen ratkaisu jää odottamaan.

”taas nähdään mihin holtiton maahanmuutto johtaa!”
Näin on. Onneksi meillä on pelastaja Allah-aho, jonka eduskuntaan äänestämällä Suomi pelastuu, ja sankarivainajat lakkaavat vihdoin pyörimästä arkuissaan. Tehtävä on kuitenkin erittäin vaarallinen, sillä edellinen marttyyrimessias menetti henkensä tätä tehtävää suorittaessaan.

– INSH-ALLAH WALLAHI MUHAMMAD OHA-ALLAH!
– OHA-ALLAH?
– HALLA-AHO.
– AHAH.

Taitaa olla liian vaikea palsta. Ironiaa, parodiaa vai satiiria?
Sulkekaa tämä keskustelu – kohta aletaan varmaan jeesustella, elvistellä tai polvistella.

HELVETTIIN JOUTUVAT TÄLLAISET IRSTAAT EHDOTTELIJAT JOTKA EIVÄT ELÄ HERRAN JA PYHÄN HENGEN NUHTEESSA! TULISET HIILET ALKAVAT JO LÄHESTYÄ TORPAN NURKKIA KOVAA VAUHTIA!!

Anteeksi väärinksitys, se siitä tuli kun kiireessä kirjoitti. Tarkoitin moittia vain tätä maahanmuuton sotkemaa ”palstaa”. EN KOKO TÄTÄ LEHTEÄ MUINE PALSTOINEEN. En käytä negaatiota kun sanon, että tämä on Suomen paras verkkolehti tällä haavaa!
Mutta ettei oltaisi turhan yksioikoisia vieläkään niin turhaa maahanmuuttoa pitäisikin vastustaa (jollain toisilla palstoilla), jo siksi että se kätkee sisäänsä suunnatonta kärsimystä maahanmuuttajien parissa, jotka joutuvat kertaheitolla hylkäämään ns. kaiken elämässään.

Miekin vastustan tällä palstalla turhia ulkomaalaisia Ukin palstalla Mehtäkylässä. Siellä thaimaalaiset marjanpoimijat kävivät kakalla ja jättivät kaiken jälkeensä turpeeseen, kaikki mustikatkin veivät, Prrkl.

Mistä muuten saada luotettavaa konkreettista ei-poliittista apua tässä ilmeisen vallankumouksellisessa tilanteessa? Tarkoitan konkreettisempaa kuin joku satamanpidonvastuun ja puunjalostuksen huoleksiottotarjoukset ja maidontuotannon ulkoistamisenestotaistelu Arlaa ahtaavissa S-marketeissa.
Sellaistahan tarjoutui torppareiden ja työkansan proleliitolle viimeksi marraskuusta 1939 alkaen. Vaikka apua tarjonneen OW Kuusisen kansanhallituksen tukena olivat sekä Neuvostoliiton Suuri Johtaja että Saksan Nerokas Johtaja Molotov-Ribbentrop-konseksuksen hengessä, ei Suomen järjestötasolla tai kentälläkään saatu vielä 1944 mennessä aikaan riittävän lujaa yhteistä rintamaa ainaisen työrauhakitinän lopettamiseksi. Tästäpä syystä kai meillä vieläkään eivät nämä ajoittaiset liittoväen sisäiset solidaarisuudenpuutostilat ota loppuakseen saati naapurinmallinen korporatiivinen konsensusmalli syntyäkseen. Pentele.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Terijoen_hallitus
http://www.bookplus.fi/kirjat/barysnikov%2c_nikolai/terijoen_hallitus-4261627?gclid=CJX-wf7KraACFUmS3wodlnjhZQ
http://www.demari.fi/content/view/8504/323/

Tässä Kansankomissaarin haltuunsa saamaa toistaiseksi julkisuudelta pimitettyä uutisointia. Tämä skuuppi oli tarkoitus lööpata jo tuoreeltaan helmikuun 31. päivä lehden iltapäiväliitteessä:
Talous, Politiikka
Pressanvaalit mielessä? TEM ehdottaa Suomeen venäläistä työttömyysturvaa!
Toimittaja: Ana Lyytikko | 31.02.2010 |
(PAJANKATU) Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen esittää Suomen työttömyyskorvauksia sovitettavaksi asteittaisesti venäläiselle tasolle, ensi alkuun Viron lukemiin.
Tämä radikaali avaus kuultiin tohtori Tiaisen alustuksessa työmarkkinoiden ja työvoimatutkimuksen ajankohtaisia haasteita käsittelevän symppaasiumin erätauolla Valtionkeskusviraston ala-aulan pienessä savuke-eriössä 31.2.2010.
– Nykyistä menoa ei kertakaikkiaan voida jatkaa, herättää Tiainen kanssahuolehtijansa. Helkutillako me enää katetaan työttömien nykymääräinen toimeentuloturva, jos isänmaattomat porvarit siirtää kapitaalin sun rensselit halpaloihin?
Ehdotus saa varauksellista huomiota omaa asemaansa flegmaattisesti punnitsevalta harventuneelta joukolta vannoutuneita seniilejä nikotinisteja. – No mutta…
– Niin se vaan on, keskeyttää neuvotteleva virkamies. Oikealla ajoituksella voidaan pelastaa edes se mikä nyt pelastettavissa on. Sellupannut ja muu puunjalostusteollisuuden alasajettava kapasiteetti on siirrettävä rajan taakse hyvissä ajoin ennen kuin satamat lopetetaan. Jää ainakin ne markat eikun eurot kotimaahan siltä osin kuin ei viedä rautateitse! Kun kaasukin kohta menee länteen putkea pitkin, ei härmän duunarin osaksi jää muu kuin molemminpuolisen lujan ystävyyspolitiikan hedelmien perkeet, visioi Tiainen.
Savu-umpiossa uumoiltiin yleisesti Tiaisen purkauksen takana saattavan olla myös työvoimapolitiikkaa vähemmän raadolliset vaikuttimet. Useimmat kolmesta kuulijasta kallistuivat veikkaamaan ensiarvioissaan, että mies tähtää paikkaamaan hampaankoloaan vuoden 1994 presidentinvaalirevanssin epäonnistuneen kampanjan johdosta. Tuolloinhan, kuten ei vuonna 1988:kaan, Suomeen saatu kansanhallituksen valitsemaa jatkajaa Otto Wille Kuusisen 1939 viitoittaman kansanpresidenttiyden kansanpallille.
– Eihän se siviilirekisterissä kuulutettua ole, että Halosen jälkeen tulee kokoomuslainen. Voi voittajaksi hyvin tulla kansanvaltainenkin työkansan ja torppareiden prole-ehdokas, tyytyy työelämän ilmiöitä ihan kohtuullisesti ennustamaan kykenevä kansannikotinisti kommentoimaan salaperäisesti mahdollisuuksiaan. Mies on ollut tupakkalakossa vuosikymmeniä, mutta joskus kannattaa seuran vuoksi vaikka pössytellä…
Joku pitemmän linjan virastotyöllistetty kiirehtii heittämään väliin puolihuolimattomasti piippunsa takaa, että työtutkijan hommissa ei työ lopu enempää kuin EK:n ja Rautaruukin herroillakaan ja tiettyä kädettömyyttä näyttävät potevan vuorollaan kaikkien suuntien edustajat eikä tulosvastuuta liene vakavassa mielessä edes ehdotettu sovellettavaksi epäpoliittisessa huumorilehdistössäkään Tammiselle senkummemmin kuin Tiaiselle ja niin se on että kädetönkin käsittelee kätevästi tilastoja mutta sirpistä ja temmistä tulee temmiläiselle rupia ahteriin!
Neuvotteleva virkamies Tiainen suhtautuu tyynesti taantumuksen provopottuiluun ja vilauttaa puolihuiolimattomasti Rolexiaan, joka näyttää epävirallisen tauko-osion savustamolämpiössä olevan tiensä päässä, valitettavasti toistaiseksi ilman konsensusta.
Taustoitusta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinvaali_1988 http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinvaali_1994

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Eduskuntaan mallia jääkiekon SM-liigasta

(HARTWALL AREENA) Vääryysministeri Tuija Brax (virh.) ja liikemiesmoguli Hjallis Harkimo ovat päässeet sopuun eduskunnan ja jääkiekon SM-liigan tulevasta yhteistyösuunnitelmasta. Yhteistyö...

Close