Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Eduskuntaan mallia jääkiekon SM-liigasta

(HARTWALL AREENA) Vääryysministeri Tuija Brax (virh.) ja liikemiesmoguli Hjallis Harkimo ovat päässeet sopuun eduskunnan ja jääkiekon SM-liigan tulevasta yhteistyösuunnitelmasta. Yhteistyö tulee aiheuttamaan suuria muutoksia eduskuntavaaleja koskevaan lainsäädäntöön.
Eduskuntavaaleissa otetaan käyttöön SM-liigasta tuttu 58 ottelun runkosarja, joka kestää eduskuntavaaleja edeltävän vuoden syyskuusta aina vaalivuoden kevääseen. Tämän jälkeen runkosarjassa parhaiten menestyneet puolueet ja ehdokkaat jatkavat playoff-kierrokselle.
”Tavoitteena on lisätä eduskuntavaalien mediaseksikkyyttä ja saada nuoria kiinnostumaan politiikasta. Omalta osaltani kyse on tietysti myös bisneksestä”, Harkimo toteaa.
Pienpuolueille ja sitoutumattomille ehdokkaille järjestettäisiin uudistuksen jälkeen omat leikkimieliset Mestis-vaalit, joiden voittajilla ei kuitenkaan olisi asiaa eduskuntaan.
”Työryhmämme tuli lopulta siihen tulokseen, että on viisainta lukita eduskunnan puoluekoostumus nykyiselleen. Aiemmin esitetty kolmen prosentin äänikynnys ei tuntunut riittävän tehokkaalta keinolta, mutta Hjalliksen ehdotuksesta keksimme Mestis-vaalit”, latelee Brax eduskunnan ruokalassa lautasellaan grillattuja toisinajattelijain sormia paholaisen kastikkeessa (47,90€).
Ministeri Brax korostaakin lain psykologisia vaikutuksia.
”Jatkossa äänestäjät uskaltavat ehkä rohkeammin äänestää sitä ensisijaista vaihtoehtoaan. Osa äänestäjistä jää nyt kotiin, koska on toivotonta saada omaa ehdokasta läpi. Vaikka eduskuntapaikkaa ei tulisikaan, ääni voi jatkossa riittää Mestis-vaaleissa tikkunekkuun ja kauniiseen diplomiin.”
Työryhmä esittää myös vaalifinaalin siirtämistä Hartwall-areenalle.
”Haemme uudistuksella parempia sääoloja kampanjointiin ja äänestämiseen. Hartwall-areenan sääolosuhteet ovat tiettävästi kohtalaisen vakaat ympäri vuoden”, toteaa Harkimo.
Suosikkeina kauden 2010–2011 eduskuntavaaleihin lähtevät Kokoomus, SaiPa ja Porin Ässät.

6 vastausta aiheeseen “Eduskuntaan mallia jääkiekon SM-liigasta”

Saipa on kuulemma tilannut uuden hallitusohjelman kanadalaiselta konsulttitoimistolta. Lipputuloilla kustannetussa konsultoinnissa ehdotetaan mm. kaikille SM-liigassa pelaaville kaupunginvaltuutetuille (meitsi) 1000 euron ylimääräistä varustemaksua. Nyt kaikki JYP fanit ja kokoomuslaiset lippatukat kaukaloon rähisemään!

En jaksanut lukea juttua SM-Liigaa ja Hjallista pidemmälle. Saako kummastakaan jotain hauskaa aikaiseksi?

Loppupeleissä voittaa Arto Merisalo joka laatii ministerilistat yhdessä KMS:n kanssa sekä Hjallis ”Jokeri” Harkimo miehittämällä opetusministeriön urheiluosaston.

Tämä tarkoittanee siis sitä, että vaalivalvojaiset sekä pääministerin ja eduskunnan kyselytunnit siirtyvät maksukanaville, niinkö?

Onko perussuomalaiset jo hankkineet ”poliiseita” likvidoimaan väärien mielipiteiden esittaneitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vanhanen pidentäisi työuria neljällä vuodella

(BEEKOOTEE) Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mielestä suomalaisten tulisi pysytellä työelämässä keskimäärin neljä vuotta nykyistä pidempään. Vanhanen aikoo itse näyttää esimerkkiä...

Close