Kategoriat
Kansalaisjournalismi Politiikka

Suomessa hylätään kymmeniä poliitikkoja

(SOSIAALIPORNOTOIMITUS) Suomessa kohdataan Turun Sanomien mukaan vuosittain kymmeniä kertoja tilanteita, joissa kansa ei yllättäen halua virastaan vapautunutta poliitikkoa keskuuteensa.
Lähes jokaisessa kunnassa tapauksia on joskus, vaikka vapautuneiden poliitikkojen määrään suhteutettuna tapaukset ovat harvinaisia. Lehden mukaan esimerkiksi Turussa yllättäen tehtyjä hylkäämisiä on keskimäärin alle kymmenen vuodessa.
Virallisia tilastoja hylätyistä poliitikoista ei ole. Suomessa hylätään alle viikon vapaana olleita poliitikkoja vuosittain arviolta 70. Alle vuoden sisällä uudelleen sijoitetaan noin 50 hylättyä poliitikkoa. Näistä osa on ennalta sovittuja työllistymisiä.
Päätöksen tekeviä kansalaisia ei näytä yhdistävän mikään yksittäinen tekijä. Usein lähtötilanne on kuitenkin se, että poliitikon vapautuminen ei ole ollut suunniteltu.
”Poliitikon yllättävä hylkääminen on aina herkkä tilanne. Täytyy myös muistaa, että kansalle luopuminen ei-toivotustakin poliitikosta on usein kipeä ja valtavan iso päätös”, sanoo eduskunnan puhemies Sauli Niinistö.
(Jutun kansalaistoimitti Ihme Pipari.)

5 vastausta aiheeseen “Suomessa hylätään kymmeniä poliitikkoja”

Suomi yrittää eläkeläisjoukkueella naurattaa kilpailijat kuoliaaksi olumpialaisten jääkiekossa koska Eläkeläiset eivät pääseet Euroviisuihin.

Ihana Suomen Kansa: Suostun vastentahtoisesti Suomen Presidentiksi, kun Jyrki ja Alex niin kivasti kysyivät. Oli se kiva, kun pojat tulivat hattu kourassa kyselemään ja suostuivat vielä ostamaan uuden poplarin ja rullaluistimet. En haluaisi ottaa tätä vastuuta, mutta koen kuitenkin kansan parhaan omana asiana. Koetan pitää ammattipoliitikot ruodussa ja ojentaa heitä isän kädellä, kun he nostavat veroja ja lähtevät Keski-Eurooppaan palkintovirkoihin.
Terveisin: Paavo

Omani hylkäsin jo alkutalvesta eikä sitä enää lumen alta löydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kiinnostavat sähkeet viikonlopuksi

Eduskunnan kyselytunti kiinnosti – Eduskunnan kyselytunnilla kyseltiin tänään että missä on kahvila, voiko istunnon aikana käydä vessassa ja miksi Sauli...

Close