Kategoriat
Politiikka

Kaikkonen: Kyse on median numerosokeudesta

(FFF) Kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk) mukaan hänen saamissaan palkkioissaan ei ole minkäänlaisia epäselvyyksiä, vaan kyse on pelkästä toimittajien laskutaidottomuudesta.
”Esimerkiksi Helsingin Sanomissa minun väitettiin saaneen Nuorisosäätiöltä toissa vuonna yli 42 000 euroa ja yritettiin vihjata, että aiemmin olin puhunut pienemmistä summista. Toimittajan olisi pitänyt ymmärtää, että mainitsemani summa eli 20 000 euroa oli itse asiassa ilmaistu heksalukuna. Olen siis koko ajan puhunut samasta rahamäärästä”, Kaikkonen sanoi.
Heksajärjestelmän 20 000 on yleisesti käytetyssä kymmenjärjestelmässä yli 131 000.
”Nyt toimittaja taas sotkee. Tämä kyseinen 131 000 euroa on nimittäin oktaaliluku, joka taas desimaalijärjestelmässä on hieman päälle 45 000 euroa. Huomaatte, että olen koko ajan puhunut johdonmukaisesti totta”, noin 6 cm – anteeksi – jalkaa pitkä Kaikkonen selvensi.
Kaikkosella on menossa eduskunnassa 10. kausi (binääri). Hän lupasi antaa Nuorisosäätiöasiasta perusteellisen selvityksen helmikuun 29. päivä kello 12.68.

6 vastausta aiheeseen “Kaikkonen: Kyse on median numerosokeudesta”

Nörtit kiittävät Lehden toimitusta!
Onko muuten oikea kirjoitusasu ”binääri”, vai ”binaari”? Mikä on kielipoliisin kanta?

On taas niin tyypillistä median sokeutta, kyllä sen näkee. Toinen hyvä esimerkki on tuo mamujen sosiaaliapu, aina huudetaan että Suomessa on muka 700 000 köyhää ja 10 000 sikarikasta mutta opetelkaa hei laskemaan! Jos mamujen nostamat sosiaalituet jaetaan köyhille niin sehän tekee paljon enemmän hei! Onneksi edes Yle yrittää jotain!
Tsemppiä vaan Kaikkoselle ja Nallelle, samoin Backman-Karvolalle!

Kanki on sitten binääri 10. Entäs Satu. No pelkkä fairytale koska hän tiskaa. Ehkä hänkin tietää binääri 10 jotain. Saas nähdä mitä tästä ei tule.

KansanGallup.fi .OY selvitti asiaa edelleen ja kysyi Suomen kansalaisilta, millaisia laskutoimituksia he ovat kokeneet erinäisten rahatulojensa kohdalla.
Vuokratukia saaneet kertoivat, että saatavan tuen määrä tuntui multiplikoituvan neliöiden mukaan, mutta pienentyvän eksponentiaalisti asuintalon iän mukaan. Samassa ruokakunnassa asuva vammainen asukki vaikutti tukeen siten, että Kansaneläkelaitokselta tuli joka Joulu vaaleanpunainen ”parane pian” joulukortti.
Autokauppoja tehdessään monet kyselyyn vastanneista huomasivat, että auttamattomasti vanhenneiden ruostemobiilien arvo oli nyt huipussaan, ainakin autokauppiaalta kysyttäessä.
Palkankorotuksissa huimaava enemmistö oli kokenut, että korotusta pyytäessään he saivat monimutkaisia selvityksiä korotuksen mahdottomuudesta teknisiin, työnantajasta riippumattomista syistä. Yleistä oli, ett ehdotettu uusi palkka pyrittiin aina jakamaan nollalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomessa hylätään kymmeniä poliitikkoja

(SOSIAALIPORNOTOIMITUS) Suomessa kohdataan Turun Sanomien mukaan vuosittain kymmeniä kertoja tilanteita, joissa kansa ei yllättäen halua virastaan vapautunutta poliitikkoa keskuuteensa. Lähes...

Close