Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Saksalaiset jälleen Mannerheimin avuksi

(YLIPÄÄLLIKÖN PÄIVÄKÄSKY) ”Suomen sotilaat! ”
”Kunniakas elokuvasotamme päättyi katkeraan välirauhaan. Rahankeräysteoista huolimatta vihollisemme on pitänyt hankettamme häikäilemättömien kampittamisten ja jatkuvien mustamaalausten kohteena, mikä yhdessä rikollisen kiihotustyön kanssa yksimielisyytemme murskaamiseksi on osoittanut, että vihollinen ei ollut alun perin tarkoittanutkaan elokuvaamme julkaistavaksi”, hämmentävästi Mikko Leppilammelta näyttävä marsalkka Mannerheim kertoo tuulen viedessä irtoviikset, mutta jatkaa takeltelematta:
”Te tunnette vihollisen. Te tiedätte sen jatkuvat tarkoitusperät kotiemme, uskontomme ja Isänmaamme hävittämiseksi ja elokuvamakumme orjuuttamiseksi. Tämä sama vihollinen ja sama uhka on nyt teattereissamme. Ilman aihetta se on röyhkeästi hyökännyt rauhassa elävän kansamme kimppuun ja pudottanut uutispommeja eri puolille maata.”, Mannerheim/Leppilampi sanoo liikutuksen vallassa ja vetää esille niin sanotun natsi-kortin:
”Kutsun Teitä kanssani pyhään sotaan kansakuntamme vihollista vastaan. Sankarivainajat nousevat kesäisten kumpujen alta jälleen rinnallemme tänään, jolloin lähdemme Suomelle turvatun tulevaisuuden tuodaksemme Saksan mahtavien markkinavoimien rinnalla ja elokuvatovereina vakain mielin ristiretkelle vihollistamme vastaan.”, Mannerheim/Leppilampi kertoo jo selvästi humaltuneena eikä ihan itsekään tiedä, mitä tuli sanottua.
Myös Markus Selin on sitä mieltä, että leffa tehdään, sillä onhan siihen, helvetti soikoon, työnnetty jo melkoisesti rahaa ja valjastettu veterrrraanitkin käyttöön.

15 vastausta aiheeseen “Saksalaiset jälleen Mannerheimin avuksi”

Suomen virallinen elokuvahistoriantutkimus osoittaa erehdyttävästi Mikko Leppilammelta näyttävä marsalkka Mannerheim puhuu silkkaa potaskaa. Asiakirjalähteiden valossa tarkasteltuna tuleva Mannerheim-elokuva on sekä ajopuu [1] että ehdottomasti erilliselokuva [2].
Lähteet:
[1] – Manninen, Ohto: Miten Suomi valloitetaan -Puna-armeijan operaatiosuunnitelmat 1939-1944. Weilin+Göös, 2008.
[2] – Lipponen, Paavo: Järki voittaa. Suomalainen identiteetti globalisaation aikakaudella. Otava, 2008.

Ja sitten kun leffa floppaa jenkkilässä, niin vakuutellaan joka puolella, että sakemannien idea se oli, ei meidän.

Berliinissä allekirjoitettiin sunnuntaina Saksan ja Suomen välinen etupiirisopimus, jonka uskotaan viimein johtavan 20 kertaa peruttuun kolmanteen maailmansotaan. ”Syksyllä Unkarin rintamalla tapahtuvaan liikekannallepanoon osallistuu suomalaisten lisäksi puolalaisia ja islantilaisia jalkaväen yksiköitä. Rekrytointi jatkuu yhä vilkkaana, joten verkkokalvoille posautetaan vähintään toisen maailmansodan veroinen näytelmä”, lupaa manööverin tuottaja viiksiään hieroskellen. ”Minä ja minun rahani emme lepää, ennen kuin puoli Eurooppaa makaa Mannerheimin kengänkoron alla”, hän jyrähtää. Ratkaisutaistelut, niin sanottu talvisota-remix, käydään Joensuun seudulla. ”Joensuu jää nyt maailmanhistoriaan siinä missä Stalingrad aikoinaan. Alex Stubb maabrändityöryhmästä kävikin jo paiskaamassa kättä,” säteilee tuottaja.

Muinaiseesa Suomessa ( tai Venäjässä ) eräs Manne hakeutui
miehittäjän armeijaa, ilm. kummitäti järkkäs opiskeluista
potkut saaneen luuserin em. hommiin.
Myöhemminkin epäonnistui lähes kaikessa mihin ryhtyi,
sukuvika…

MINA KIITTA TURVAPAIKA JA 2000€ VEROTON LIKSA. MINU 130 NELIÖ ASUNTO KYLLÄKIN LIIAN PIENI.
2001-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Astronautit runkkasivat kupolin huuruun

(KIERTORATA) Avaruussukkula Endeavourin astronautit jatkoivat sunnuntaina siivousfirman sponsoroiman avaruusasema ISS:n runkkauskokeita. Liki kuuden tunnin avaruuskävelyllä astronautit runkkasivat jäähdytyslaitteistojen, lämpösuojien ja...

Close