Kategoriat
Kotimaa

Aarno Laitinen selventää kolumninsa aiheuttamaa väärinkäsitystä

(TAVANOMAISET JA KOHTUULLISET TARJOILUT) Iltalehden kolumnisti [search term=”Aarno Laitinen”]Aarno Laitinen[/search] ihmettelee taannoisesta artikkelistaan noussutta kohua. Kyseisessä kolumnissa Laitinen kertoo elämästä 1930- ja 1940-luvun natsi-Saksassa, mutta vainoharhaisimmat lukijat ovat havainneet siinä piikkejä kasvissyöjiä kohtaan.
”Naurettava idea. Että minä, aikuinen ja kansalaisluottamusta nauttiva mies, kirjoittaisin joukkotiedotusvälineeseen kolumnin, jossa vihjailtaisiin kasvisruokavaliolla ja juutalaisten joukkomurhalla olevan jotain tekemistä keskenään?” sanoo Laitinen.
Laajakatseisesta humanismistaan ja arvoliberalismistaan tunnettu Laitinen muistuttaa olevansa puhdasverinen elävän ravinnon syöjä, joka ei ole 1970-luvun jälkeen syönyt lihaa kuin hätätilanteessa kohteliaisuudesta isäntäväkeä kohtaan. Suosikkiravintolakseen hän mainitsee Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Silvopleen, jonka ”eilinen paprika-tofupaistos oli aivan suussasulavaa”.
Lukutaidottomat
vatipäät, saatana

Juuriselleriä pureskeleva Laitinen kertoo olleensa jo pitkään lukutaidottomien lysymunien vainon kohteena. Lähes jokaisesta kolumnista tulee palautetta, jossa uskotaan Laitisen pilkanneen naisia, tyhmiä, rumia tai kasvissyöjiä. Erityisen usein hänen sanotaan linkittävän yhteen Hitlerin, Stalinin tai muun hirmuhallitsijan toimet sekä ei-heteronormatiivisten ryhmien toiminnan.
”Uskomatonta toimintaa!” puhahtaa Laitinen. ”Kaikenlaiset lukutaidottomat vatipäät, saatana, päästetäänkin tässä maassa lehtien kanssa puljeeraamaan”, hän tuumaa.
”Ottaisitko vielä tuorepuristettua porkkanamehua?” Laitinen kysyy, maksaa laskun omasta taskustaan ja lähtee ostamaan torilta luomutuotettuja palsternakkoja.

6 vastausta aiheeseen “Aarno Laitinen selventää kolumninsa aiheuttamaa väärinkäsitystä”

Kuisseny tommottis?
Me makukriittiset katsomme joka tapauksessa viisaimmaksi katsoa Laitista jokseenkin käsittämättömän pitkän, jotakuinkin käsittämättömän uljaan, kutakuinkin käsittämättömän välimerellisen kulttuurinenämme vartta pitkin.

Laiha-Laitinen jaksaa kiertää kirjapainoja.
Hän yrittää estää niitä julkaisemasta Arto Merisalon muistelmateosta ”Minä, Loka-Laitinen, Seija Sarti, Rita Tainola ja Nina af Enehjelm panimme Kämpissä 100 000 euroa haisemaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Saksalaiset jälleen Mannerheimin avuksi

(YLIPÄÄLLIKÖN PÄIVÄKÄSKY) "Suomen sotilaat! " "Kunniakas elokuvasotamme päättyi katkeraan välirauhaan. Rahankeräysteoista huolimatta vihollisemme on pitänyt hankettamme häikäilemättömien kampittamisten ja jatkuvien...

Close