Kategoriat
Kansalaisjournalismi Ulkomaat

Astronautit runkkasivat kupolin huuruun

(KIERTORATA) Avaruussukkula Endeavourin astronautit jatkoivat sunnuntaina siivousfirman sponsoroiman avaruusasema ISS:n runkkauskokeita. Liki kuuden tunnin avaruuskävelyllä astronautit runkkasivat jäähdytyslaitteistojen, lämpösuojien ja aseman liitososa 3:n eli Tranquility-moduulin takana.
Runkkaamisesta on tarkoitus tulla ISS:n asukasviihtyvyyden ydin, ja sitä voi harrastaa myös vessassa ja kuntoilutiloissa.
Kokeita tehtiin myös havaintokupolissa, jonka ikkunoista aukeaa vaikuttava näkymä aseman lähiavaruuteen. Näkymä ei ole varsinaisesti eroottinen, mutta astronautit saivat kuitenkin kupolin huurusta sameaksi. Mainioksi runkkauspaikaksi todettu kupoli on tarkoitus saada paikoilleen alkuviikolla ja siihen asennetaan myöhemmin pornon katsomista varten tarvittava laitteisto.
Runkkauskokeet eivät kuitenkaan ole sujuneet ongelmitta. Yhden astronautin ‘joystickin’ päähän ilmaantunut vesirakkula on hidastanut niitä merkittävästi ja Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on ilmoittanut Endeavourin lennon pidentämisestä yhdellä päivällä, jotta avaruusasema ehdittäisiin vielä siivotakin kokeiden jälkeen.
(Jutun kansalaistoimitti Ihme Pipari.)

6 vastausta aiheeseen “Astronautit runkkasivat kupolin huuruun”

Vasta tulleen tiedon mukaan avaruusasema L&T aikoo telakoitua takaa päin avaruusasema ISS:n kanssa. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, on astrocopulaation jälkeen mastronauteilla käytössään suurimmat vessapaperivarannot ikinä. Ainoaksi merkittäväksi ongelmaksi on nousemassa mastronautteja vaivaava krooninen valkuaisaineiden puutostila. Nasan mukaan seuraavaan huoltoalukseen saatetaankin pakata matkaan ”jotain proteiinijuttua” normaalien banaaniterttujen sijaan.

Siellähän sitä proteiinipirtelöä valuu aseman lattioilla. Asema on tämän suhteen omavarainen.

@ Toni: ei voi, ja tästäkin artikkelista voit syyttää Perussuomalaisten ahdasmielisyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Norjalaiset vapauttivat Norjan dopingepäilyistä

(NORJA) Norjalaisen huippu-urheilun maine on lopullisesti puhdistettu kaikista dopingepäilyistä, ilmoitti Norjan hiihtoliitto Vancouverin olympiakisojen avajaispäivänä. Liiton mukaan puolueettomat norjalaiset asiantuntijat...

Close