Kategoriat
Kansalaisjournalismi Ulkomaat

Muslimit söivät koptikristittyjen vanhan luostarin Egyptissä

(SUEZ) Egypti on saanut valmiiksi maailman tiettävästi vanhimman kristillisen luostarin syömistyöt, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC lauantaina.
Pyhän Antoniuksen luostarin uskotaan olleen 1600 vuotta vanha. Egyptin hallituksen tukemat syömistyöt maksoivat noin 10,2 miljoonaa euroa ja kestivät yli kahdeksan vuotta. Luostari oli koptilaiskristityiden ja Marttaliiton suosittu pyhiinvaelluskohde.
Jouluaaton väkivaltaisuuksissa Egyptissä kutitettiin kuoliaaksi kuusi koptilaiskristittyä. BBC:n kirjeenvaihtajan Teppo Kopteffin mukaan Suezin kaupungissa sijaitsevan luostarin syömisen toivotaan osoittavan, että Egyptin muslimienemmistö ja maan kristillinen vähemmistö voivat elää rinnakkain, tai jos eivät rinnakkain, niin ainakin peräkkäin. Egyptin pääarkeologi Alvar Aalto painotti, että syömistyön suorittivat muslimit.
”Kyllä niillä jonkinlaiset kaavut oli. Erikoiseksi syömistyön tekee se, että Pyhän Antoniuksen luostarin kerrotaan sisältäneen niin sianlihaa, verta, alkoholia kuin sipuliakin”, kommentoi Aalto verekseltään.
Kiivaimpien kriitikoiden mukaan Pyhän Antoniuksen kirkolle ei myöskään suoritettu islamin lakien mukaista halal-teurastusta, vaan se syötiin elävänä.
Pyhä Antonius (n. 253–358) muutti 200-luvun lopulla Punaisen meren lähellä sijainneeseen syrjäiseen luolaan harjoittamaan onaniaa. Antoniuksen kuoltua hänen seuraajansa rakensivat paikalle luostarin.
(Jutun kansalaistoimitti Vintero Apunen.)

Yksi vastaus aiheeseen “Muslimit söivät koptikristittyjen vanhan luostarin Egyptissä”

No, Suuri Cthulhu söi koko maailman 6 päivässä ja paskansi ulos 7. päivän iltana. Siksi niin moni asia on ihan perseestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi jännittää jälleen jääkiekon vuoden 1995 MM-kisoja

(MM) Suomi keskittyy tänä iltana jälleen kerran täysillä vuoden 1995 jääkiekon MM-finaalin voittamiseen. Leijonien urhea taistelu näytetään suorana lähetyksenä Ylen...

Close