Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Anttila: Turkistarhaajien hoidettava asiat kuntoon imagosyistä

(AAPEESEE) Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kepuli) mielestä turkistarhaajien pitää imagosyistä hoitaa eläinten olot kuntoon. Ministeri ei ole vielä ehtinyt katsoa Oikeutta eläimille -järjestön salaa kuvaamia turkiseläinvideoita, mutta hän on käynyt niiden sisällön yksityiskohtaisesti läpi Marco Bjurströmin kanssa. Anttila ei lähde moittimaan omia toimiaan, sillä kyseessä on vasta neljästoista eläinten kehnoja oloja koskeva kohu hyvin lyhyen ajan sisällä.
“Rapatessa roiskuu”, kommentoi Anttila kohua verekseltään.
Anttila myös korostaa, että ministeri ei vastaa siitä, miten ihmiset eläimiään hoitavat, tai oikeastaan yhtään mistään muustakaan. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira käy läpi Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaamat turkistarhavideot. Lisäksi järjestö on luvannut toimittaa Eviralle suklaakonvehteja ja kauniin kukkapuketin.
“Asia etenee niin, että lajittelemme turkistilat alueittain ja mietimme, missä tärkeysjärjestyksessä tilat olisi syytä käydä läpi. Tämän jälkeen lähetämme turkistiloille varoituskirjeet, että ne ehtivät tarkastuskäynnin ajaksi siivota epäkohdat maton alle. Sen jälkeen lähetämme määräyskirjeet läänineläinlääkäreille, jotka organisoivat tarkastukset alueillaan. Tiloille siis mennään tekemään tarkastukset, joissa kuitenkaan ei tulla löytämään mitään huomautettavaa”, Eviran jaostopäällikkö Turkis Burger kuvailee pikaisesti aloitettavaa prosessia.
Burger kertoo nähneensä Ylen A-studiossa eilisiltana näytetyt videomateriaalit turkistiloilta. Salaa kuvatuissa videopätkissä näkyi muun muassa Lauri Tähkä sekä aurinkoa terassillaan housut kintuissa ottanut mies.
(Jutun kansalaistoimitti Vintero Apunen.)

5 vastausta aiheeseen “Anttila: Turkistarhaajien hoidettava asiat kuntoon imagosyistä”

Onko tässä nyt ollenkaan huomioitu tarhaeläinten yksityisyyden suojaa, kun eläinparkoja on kuvattu noloissa tilanteissa, eikä edes kuvissa esiintyvien kasvoja ole sumennettu? Kysyn vaan!

Ei nähdäkseni ole mitään väärää siinä, että nämä epäsuomalaiset elukat on koottu keskitysleireille, pois häiritsemästä kantasuomalaisia pupuja ja fasaaneja. Kaikki kotimaiset lajimmehan ovat alkuperäisiä ja rodullisesti puhtaita. Kuten hyvin tiedämme, vain pienissä populaatiossa voi säilyä rodulliset erityispiirteemme, ja niiden muassaan tuomat jalot ominaisuudet. Olettehan luonnollisestikin samaa mieltä kanssani, VAI HALUUTKO VITTU TURPAAN HOMO?

Meillä on takan reunalla täytetty orava, joka ei pääse toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistään.
Ihan hyvin se on silti jaksellu, turkki kiiltää, lasisilmät on kirkkaat, eikä valituksen sanaa ole tullut sanomaan.
Niin että ihan turhaan tässä taas kohkataan.

Suomi-Anttila -sanakirja, osa yksi:
– turkistarhaus lopetettava = tässä ovat nyt liikkeellä tahot, jotka haluavat kieltää lihansyönnin Suomesta
– valtion metsiä ei saa yksityistää = tässä ovat nyt liikkeellä tahot, jotka haluavat kieltää metsäteollisuuden Suomesta
– saimaannorppa suojeltava = tässä ovat nyt liikkeellä tahot, jotka haluavat kieltää kalastuselinkeinon Suomesta
– ilmansaasteet kuriin = tässä ovat nyt liikkeellä tahot, jotka haluavat kieltää hengittämisen Suomesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Viherfasistien salajuoni nytkähti onnistuneesti eteenpäin Helsingissä

(VARSISELLERI) Helsingin viherfasistisen salaliiton (HeVi) toiminnanjohtaja Keimo Lespo-Tyrä on tyytyväinen kaupunginvaltuuston eiliseen päätökseen koulujen pakollisesta kasvisruokapäivästä. "Tämä on ensimmäinen askel...

Close