Kategoriat
Talous

Markkinaoikeus pelasti Sanoman ja muut mediatalot konkurssilta

(TÖÖLÖSSÄ ON TYHMÄ OLLA) Suurten mediatalojen joukkokonkurssi oli Suomessa aivan tipalla tammikuussa, selviää Lehden itse kirjoittamista asiakirjoista. Konkurssiaallolta yhtiöt pelasti kuitenkin markkinaoikeus, joka totesi noin viikko sitten, että mediajätti Sanoman pyrkimys vaatia kaikkia freelancereiden taloudellisia oikeuksia itselleen on ”ihan jees ja mitäs niistä”.
”No huh huh, nimittäin. Jos näitä oikeuksia ei olisi saatu niin loppu olisi tullut. Koko lafka olisi mennyt nurin muutamassa tunnissa”, kertoo Sanoman lakiosaston vastaava makkaramestari Niklas Liikaa-Aikaa.
Sanoman nousuhumalaiset lähteet paljastavat, että yhtiö on valmistellut ainakin ”vitun monta tosi kannattavaa” uutta mediatuotetta, joita ei voida toteuttaa ”millään helvetillä”, jos yhtiö ei saa vastikkeetta freelancereiden oikeuksia haltuunsa.
”Tilannehan on se, että sopimusmenettely ei toimi, koska freelancer ei suostu luopumaan oikeuksistaan mistään hinnasta. Juuri eilen tarjosimme eräälle kuvaajalle 350 000 euron korvausta hänen reportaasisarjansa oikeuksista, eikä se tietenkään suostunut. Tilanne on siis täysin kestämätön”, kertoo yhtiön vt. muppetti Puukko-Mackie.
Samizdat-konserni omistaa kaikki oikeudet omien työntekijöidensä ja avustajiensa töihin sekä esikoistyttäriin.

4 vastausta aiheeseen “Markkinaoikeus pelasti Sanoman ja muut mediatalot konkurssilta”

Sodoma News vetää nyt freelanceria kunnolla perseesen oikeuden päätöksellä!
Milloin porukka viimein tajuaa ettei Hesari ole vasemmistolaista lehteä nähnytkään?

Hesari on hyysäreiden ja viherkommareiden lehti. Pysyn kannassani siitäkin huolimatta, että 79% ko. lehdestä on mainoksia, ja vuositilaus maksaa halvimmillaan 3.000 euroa (sokea opiskelija).

Toisin kuin Jihuu! kirjoitti, Sodoma News on vetänyt freelanceria kakkoseen jo pidemmän aikaa. Tämä päätös poisti vain liukasteet kyseisestä toimenpiteestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Salinger ja Saarikoski viimeinkin saman pöydän ääreen

(RUISSALO) Jerome David Salinger ja Pentti Ilmari Saarikoski ovat viimein keskustelleet kasvotusten Sieppari ruispellossa -kirjan käännöstyöstä. Salinger, joka muun muassa...

Close