Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Lehti rauhoittaa journalismin suruajan

(LEMETIN MOTTI) Lehti aikoo pidättäytyä julkaisemasta mediakritiikkiä tulevina päivinä. Lehden päätoimittajan Usko Tyykän mukaan kyse ei ole sananvapauden rajoittamisesta, vaan empatiasta ja hyvistä tavoista.
”Lehdessä ei lähipäivinä aiota ilkeillä journalismin tasosta, sillä julkinen sana todettiin varmuudella kuolleeksi vasta noin ensimmäisen verkkolehden keskustelupalstan auettua joitakin vuosia sitten”, sanoo päätoimittaja Usko Tyykkä.
Haluamme kunnioittaa vainajan muistoa. Tänään aamupalaverissa pidimme hiljaisen hetken ja toimituksen sisällä heräsi ajatus perustaa Facebook-ryhmä, johon sitten ryhdyttiinkin”, jatkaa Tyykkä.
Tulevaisuudessa Lehdessä aiotaan kuitenkin taas julkaista asiallisia ja perusteltuja puheenvuoroja myös median toiminnasta silloinkin, kun ne ovat kriittisiä ja sisältävät mahdollisesti jotain kielteistäkin.
”Kiitos 1939-1945”, Tyykkä päättää vakavana, ”Kyllä pärjätähän!”.

5 vastausta aiheeseen “Lehti rauhoittaa journalismin suruajan”

Kyllä asioista pitää saada puhua niiden oikeilla nimillä!
(Mutta vain silloin, kun tuo nimi on vaikka ”nokikeppi”, eikä esimerkiksi ”sikaniska”.)

Kymmenen uutisten mustapukuiset ankkurit ryhdikkäästi pidättelevät silmiinsä sumutettuja kyyneleitä päivänä, jolloin journalismi on kuollut. Samassa pamauksessa syntyivät henkilövetoinen ampumatragediauutisointi, kulttuurituotteiden ennakkomainonta, kotimaisen täin voitto ulkomaan suuronnettomuudesta juttujen priorisoinnissa, kommenttien lypsäminen ulkomaalaisilta urheilijoilta suomalaisista kollegoistaan, presidentin röyhtäys, jos Nokia yskähtää, se on ykkösuutinen -asenne, näyttelijöiden ja laulajien sanomalehtikolumnit, viihde, viihde ja viihde. Loppukevennyksenä soi Sibeliuksen Finlandia ja Helsingin Sanomat laskeutuvat Sanomatalosta maan pinnalle kuin puhdistava vitilumi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Haitissa ei enää mitään ehjänä

(DANS-LE-PORT-D'AMSTERDAM) Viimeisimmät tiedot Haitin maanjäristysalueelta kertovat, että maan viimeinen ehjä asia on mennyt rikki alkuviikon tuhoisassa maanjäristyksessä. Silminnäkijöiden mukaan ennen...

Close