Kategoriat
Seksivau

Kohuväite: autot ovat kuin metaforia!

(DEBATTI) Kohukeskustelu ihmisistä ja autoista käytetyistä kielikuvista on hädintuskin ehtinyt laantua kuin kolme tuntia palanut savusauna, kun pöytään ladataan jo uusi oho, huh huh -väite: autot ovat kuin metaforia!
Näin rohkeasti linjaa Lehden haastattelema Ilta-Sanomien autotoimittaja, jonka mukaan autojen ja metaforien yhdenmukaisuudet ovat kääk miten hämmästyttäviä.
”Autoissa on pyörät, ja sitten metaforissa on pyörät. Autoissa on moottori, ja myös metaforissa on moottori. Aika monesti autoissa on ovet, enkä ole vielä nähnyt kovin montaa metaforaa, joissa ei olisi ovia”, hän listaa kuin ruuneperi.
Eikä luettelo pääty tähän, vaan se jatkuu kuin kameleiden jono erämaassa.
”Autot liikkuvat eteenpäin, ja olenpa aika varma, että myös metaforat liikkuvat eteenpäin. Henry Ford rakensi ensimmäisen teollisen tuotantomallin autojen valmistamiseen. Ensimmäisenä metaforia alettiin suoltaa liukuhihnalta Henry Fordin tehtaassa. Et ceettera, et ceettera”, hän lataa kuin tykkimies Kannaksella.

9 vastausta aiheeseen “Kohuväite: autot ovat kuin metaforia!”

Olen aina arvostanut hyviä metaforia ja tämä menee kyllä liian pitkälle. Ei metaforaakaan saa mihin tahansa verrata. Turha selittää että huumoria ja sarkasmia, ei ole kerta minä en nauranut, nii!

Anteeksi
Vitsi vitsi (*höhö höhöhöhöö*)
Minä olen silti oikeassa, te ette vain ymmärtäneet minua.
Jos sanoin jotain, en tarkoittanut sitä. tjn.

Autojen ystävänä olen huolestunut siitä että autoon suhtaudutaan noin eihmistävästi. Autojen tunteita ei oteta huomioon vaan niitä verrataan milloin mihinkin. ’Italialainen auto on kuin italialainen nainen’-loukkaa autoja verisesti. Onko italialainen auto muka tummatukkainen, onko sillä kuukautiset tai huutaako se aina suu vaahdossa?
Kysyn vain, mutta en vastaa!

Onneksi kukaan ei sentään sortunut vertaamaan metaforia palindromeihin, sillä silloin oltaisiin menty jo liian harmaalle alueelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valtio aktivoi pitkäaikaistyöttömän

(SINATRA) Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) johtama hallitus on päättänyt aktivoida pihtiputaalaisen pitkäaikaistyöttömän Raimo Pusikon. "Haluaisitko pelata vähän pasianssia?" pääministeri Vanhanen...

Close