Kategoriat
Talous

VR testaa joustavaa hinnoittelua

(PASILA) Valtion Rautatiet aloittaa ensi vuonna kokeilun kaukojunien lippujen ”joustavasta” hinnoittelusta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lippu on sitä kalliimpi, mitä enemmän matka menee vituilleen.
Esimerkiksi Pendolinolla Tampereelta Helsinkiin ykkösluokassa matkustava asiakas saa pulittaa 50 euroa lisää, mikäli juna myöhästyy yli tunnin. Jos jona pysähtyy sähkökatkon takia Toijalan ja Turengin välille, josta järjestetään korvaava bussikuljetus vielä saman iltapäivän aikana, hinta nousee 250 euroa. Erikoismaksusta viereiseen penkkiin saa koliikista kärsivän 8-vuotiaan, joka huutaa koko matkan kuin Stuka Lontoon yllä syyskuussa 1940.
”Pähkinänkuoressa tässä etsitään nyt uusia uusia keinoja käydä matkustajien hermoille”, sanoo Valtion Rautateiden toimitusjohtaja Mikael Aro.

7 vastausta aiheeseen “VR testaa joustavaa hinnoittelua”

Miksi en pysty lukemaan ”Live-kirjanmerkin lataus epäonnistui” juttuanne?? Jos alatte vittuilemaan tai kääntämään puukkoa haavassa niin turpiin tulee!

Matkustin VR:n junalla kahden päivän aikana yli 900 kilometriä. Jos kahvi maksoi vähemmän kuin olut ravintolavaunussa, paljonko konduktööri veloitti uusien tariffien mukaista mukavuuslisää?

keksiä pyörää enää uudestaan? Tarkoitan, että sama se, onko pyörä raiteilla vai vähän sivussa.
Tuota ”joustavaa raideliikennettä” on jo kokeiltu ajat sitten kouluaikana, kun rakennettiin Suolahti-Haapajärvi rataa siellä. Poikalauma yhteiskoululta huomasi radan syrjään nostetun resiinan. Ei muuta kuin se radalle ja pumppaamaan, mutta kun se vastaan tullut hiekkajuna ei sitten suostunut väistelemään mihinkään.
Siinä ne liikennesäännöt taas olivat! Äkkiä hyppäämään ratapenkalle, mutta se riivatun resiina ei hypännyt, vaikka käskettiin. Unohtui veturin alle ja kuoli siihen. Onneksi oli hautuumaan kiviaita kohdalla, viskattiin sen yli raato ilman virrenveisuuta ja juostiin äkkiä karkuun. Varmaan ME:tä olisi ainakin sivuttu, jos joku olisi ottanut edes vellikellolla aikaa.
Sen veturinkuljettajan eikä lämmittäjän ilme lupaillut ollenkaan hyvää, eikä reksinkään. Lykkäsi lapun, että lauantaina 2 tuntia seisomista nurkassa ja hievahtamatta, koko lauma. Se sitä silloista urheiluhenkeä, vaikka hyvin juostiin eikä paljon myöhästytty seuraavalta tunnilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomalaisen keskipalkka on 2 940 euroa – rikkaat tienaavat enemmän

(ARITMETIIKKA) Uuden tutkimuksen mukaan suomalaiset ansaitsevat 2940 euroa, paitsi ne, jotka tienaavat enemmän ja sitten ne, jotka ansaitsevat vähemmän. Pääministeri...

Close