Kategoriat
Talous

Suomalaisen keskipalkka on 2 940 euroa – rikkaat tienaavat enemmän

(ARITMETIIKKA) Uuden tutkimuksen mukaan suomalaiset ansaitsevat 2940 euroa, paitsi ne, jotka tienaavat enemmän ja sitten ne, jotka ansaitsevat vähemmän. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan luvut osoittavat kiistattomasti sen, että 2940 euroa on enemmän kuin 2939 euroa ja vähemmän kuin 2941 euroa.
”Mukavan tasaiselta näyttää. Ei ole Suomessa elintasokuilua, tai jos on, niin minä en sitä näe”, pääministeri sanoi.
Kun kaikkien palkansaajien ansiot pannaan riviin, syntyy varjo, joka peittää mukavasti Tokoinrannan Arskan silmiin paistavan auringon.

15 vastausta aiheeseen “Suomalaisen keskipalkka on 2 940 euroa – rikkaat tienaavat enemmän”

Todella hämmästyttävää, miten kohdalleen tuo viiden kuukauden keskipalkka-arvio osui.

Järkyttävää epätasa-arvoa! Kyllä kaikille palkansaajille kuuluu saada keskitasoa parempi palkka. Jos ei kaikkien palkansaajien palkkoja nosteta välittömästi ja sen jälkeen vuosittain vähintään 200 euroa yli keskipalkan, emme voi taata työrauhan säilymistä.

Artikkelin otsikointi viittaa siihen, että kyse on Suomalainen-nimisten palkansaajien keskipalkasta. Ei siis kaikkien suomalaisten palkansaajien keskipalkasta. Olenko oikeassa vai olenko oikeassa?

Harmi että Suomessa on niin paljon pienituloisia. Heidän säälittävä ansiotasonsa tiputtaa keskiarvon alas.

Kenelläkään tutulla akateemisellakaan ei yllä keskipalkkaan. Mistä ihmeestä tilasto on repäisty? Ei kai tilastosta ole vain pudotettu työväenluokan kouluttamattomat ihmiset pois (mm. alepojen kassat, varastomiehet, siivoojat, vartijat, vahtimestarit, tarjoilijat jne.)?

Kuulkaas nyt rahvas, tuohon summaan päädyttiin, kun porukalla poikien kanssa mietittiin sitä pienintä mahdollista uskottavaa palkkamäärää, joka köyh, työv krhm siis kansalaisilla voisi olla. Ette kai väitä, että se voi olla vielä alempi?

Jos toimitusjohtajan liksan korottamiseen saadaan rahat pudottamalla muiden työntekijöiden palkkoja niin firman työntekijöiden keskimääräiset tulot pysyvät ennallaan. Jos, kuten siinä yleensä käy, tj. järjestää itselleen lisäksi muhkeita bonuksia firman muista varoista niin keskitulo nousee. Näin tj. itse asiassa parantaa alaisiensa asemaa kasvattamalla heidän keskimääräistä liksaansa.
En ollenkaan ymmärrä mikseivät työntekijät ymmärrä olla tyytyväisiä tilanteeseen vaan vaativat ammattiliittoja neuvottelemaan itselleen paremmat palkat. Eiväthän ne sellaiset palkankorotukset näy tj. tuloissa vaan päin vastoin vaikeuttavat niiden kasvattamista. Sellainen peli ei paljon kannusta johtamaan yritystä.
Itse ainakin keskityn työajalla golfiin ja rakastajattareeni jos tehdystä työstä ei makseta kunnon korvausta. Työt voin aina delegoida lisää liksaa mankuville alaisille. Luulevat hölmöt että kyllä se palkankorotus sieltä vielä tulee jos todistelee tarpeellisuuttaan raatamalla niska limassa, vaikka heidät voi näppärästi vaihtaa uusiin hölmöihin sitten kun burn out vie työkyvyn.

Maahanmuutto tuloero euroopan malli huolestuttava kehitys keskustelukullttuuri raiskaus.

Fan! Tilasto väärästi kohtelee me hyvätuloiset, ostin juuri Lovissa kartano, siellä kiva ja kaksikielinen.

.. Ainakaan kainuun suunnalla tuo ei pidä paikkaansa. Jos lasketaan suurkaupunkien asukkaiden palkat tuohon keskiansioon, tai yleensäkään eteläisen suomen asukkaiden.. Halluu lissää palkkaa 😀 Näin taantuma-aikana ei hirveästi naurata nuo keskiansiolaskelmat ja pääministerin kommentit.

Kainuussa pitäisi palkkaakin saada? Sehän on sitä nälkämaata ja mikä nälkämaa se, missä ihmisille rahaakin pitäisi lykätä evääksi, kun rahaa ei kuitenkaan voi syödä honkia sahaillessa katki tai vuoleskelemassa vähintään puolipuhtaaksi kosken varteen.
Kyllä teillä on jo enemmän kuin muilla. Ainakin se yksi Alli siellä Kajjjaanissa. Ei niin herttaista ole täällä etelämpänä eikä kukaan muista, että edes miesmuistiin sellaista nähtykään.

Tässä pikku esimerkki:
Jos on 20 kappaletta kutakin, 500, 1 000, 1 500, 2 000 ja 2 500 eur / kk tienaavia henkilöitä, 4 jotka tienaa 25 000 ja 1 joka tienaa 50 000, niin heidän palkkojensa keskiarvo on noin 2 900 eur / kk.
Samoin, jos meillä on 105 henkilöä, jotka kaikki tienaavat 2 900 eur / kk: keskiarvo on tuolloin 2900 eur / kk.
Eli vaikka sinä ja kaverisi tienaatte kaikki ”500 eur” / kk, ei se tarkoita etteikö tuo luku olisi oikein ja ettei suurta kuilua ole paria öky-yritysjohtajaa lukuunottamatta. Työssäkäyvillä tulot ovat yleensä tuota keskitasoa… Jopa sairaanhoitajat (muka pienipalkkaiset) yltävät helposti tuohon keskiarvopalkkaan! Hops hops, koulunpenkille vaan!

Ja se todellisuutta paremmin kuvaava mediaani on edellisessä esimerkissä 1500 eur/kk.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valtio vähentää omistustaan Destrosta

(MONTTU II) Hallitus pyytää eduskunnalta suostumusta luopua superrikollinen Destron enemmistöomistuksesta. Hallitus esittää pyyntönsä maanantaina toisen lisätalousarvioesityksen yhteydessä. Destro on ollut...

Close