Kategoriat
Kansalaisjournalismi Politiikka

Äänestyaktiivisuus huolestuttaa Kokoomusta

(PORVARILAHTI) Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen pitää huolestuttavana vihreän oikeusministeri Tuija Braxin toimia nuorten ja syrjäytyneiden aktivoimiseksi osaksi yhteiskuntaa. Erityisesti pyrkimykset äänestysaktiivisuuden nostamiseksi on saanut aikaan runsaasti huolta puolueen johtoportaassa.
“On tietysti selvää, että Kokoomus tulee vastustamaan näitä toimia niin pitkään, kuin tarpeellista on”, Tujunen kommentoi.
Tujusen mukaan kokoomuslaisen ideologian keskeinen ajatus on aina ollut valtaeliitin ja pääoman aseman turvaaminen myös vaikeina aikoina. Tujunen onkin sitä mieltä, ettei näiden ryhmien valtaa pidä laman varjolla kaventaa.
”Nähtiinhän se jo 1900-luvun alussa, mitä siitä seurasi, kun äänestysaktiivisuus oli korkea ja sääty-yhteiskunta oli epäsuosittu. Moni aatelinen menetti tyystin asemansa ja joutui taantumaan porvaristoon”, Tujunen muistelee.
Hän kiistää samalla väitteet, jonka mukaan Kokoomus on joskus pyrkinyt toimimaan koko yhteiskunnan parhaaksi. “Kokoomuslaisen ideologian ydin on aina minä, eikä varmasti me”, hän toteaa.
Myös Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja pitää luonnollisena puolueensa huolta äänestysaktiivisuuden nostamisesta.
“Kokoomus ei ole voittanut yhtään vaalia, jonka äänestysprosentti on ollut yli 70. On luonnollista, että puolustamme omaa valtaamme ja sitä kautta viiteryhmäämme myös tässä asiassa”, Kataja toteaa.
Lehti ei tavoittanut Kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarattomuusministeri Jyrki Kataista asian tiimoilta.
(Jutun kansalaistoimitti Unto Tarmola.)

6 vastausta aiheeseen “Äänestyaktiivisuus huolestuttaa Kokoomusta”

Taantumasta voitasiin nousta, kun menestyvät kansalaiset maksaisivat niin kutsutulle ”työväenluokalle” siitä että he tanssivat pienen tanssin ja kumartavat oikein syvään. Varsinaista rahapalkkiota ei välttämättä edes tarvita koska mikäli palkka maksetaan pähkinöinä tämä työllistää myös ko elintarvikkeen tuottajia ja maahantuojia. Tällä tavalla meillä kaikilla on varaa tehdä patioremontteja ja ostaa pääsiäislahjaksi siivouksia. Fantastista!

Ajat muuttuvat. Nyt köyhälistössä on niin paljon wannabe-kokoomuslaisia, että ääniä sataa joka suunnasta. Me tuomme kaikille vaurautta. Me olemme työläisten puolue ja meillä on työläisten presidenttiehdokas. Me tsihihihihii, ei prkl enää pokka pidä enempää…

Toisinaan Menestyvät Kansalaiset laskeutuvat rahvaan pariin ja kokeilevat käyttää esimerkiksi terveyskeskuspalveluja tai joukkoliikennettä, ja muistavat taas pitkän aikaa että eihän tuollaiset systeemit toimi.

Kokoomus on ainoana puolueena sekä yrittäjän että työläisen asialla. Yrittäjiä varten sillä on iskulauseena ”toivotalkoot” ja työläisiä varten ”jokainen on oman onnensa seppä”.
”Toivotalkoissa” Kokoomus pyrkii muun muassa kohentamaan yrittäjien asemaa työvoimakoulutuksella. Moni konsulttitoimisto saa töitä koulutuksen järjestämisestä ja lukuisat yrittäjät saavat koulutukseen kuuluvan ”työharjoittelun” nimissä ilmaista työvoimaa hanttihommia tekemään.
Työmarkkinatuella pakertavien kurssitettavien tieltä pois potkittavat duunarit saavat sitten olla ”oman onnensa seppiä”. Kokoomus evästää heitä uusiin haasteisiin ilmoittamalla auliisti, että yhteiskunnan tuilla eläminen on tuomittavaa loiselämistä, koska ahkera löytää kyllä töitä jos vain haluaa ja jos ei löydä niin ei muuta kun työllistämiskurssille mars.
Myös valtion yhtiöiden yksityistäminen halvalla puoluetta lähellä olevien sijoittajien riemuksi ja hyödyksi on lähellä Kokoomuksen sydäntä, joten voidaan sanoa, että se tekee myös pyyteetöntä työtä sijoittajien hyväksi.

Tähänkin porvarilliseen Lehteen on ilmeisesti lipsahtanut punaviherstalinistinen kesätoimittaja. Sot sot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Helsingin Sanomat pukeutuu iltapäivälehdeksi Madonnan keikkaa varten

(KASARI-IRONIA) Helsingin keskustassa asuva 110-vuotias ikinuori Helsingin Sanomat katselee kaihoisasti ulos lasitalonsa ikkunasta. Huomenna vain hitusen lehteä vanhempi Madonna saapuu...

Close