Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Lehti vuonna 1939: Kuusinen kiistää Suomen olevan sotaakäyvä maa

(MAANINKA) Kansanhallituksen ministerit kiistävät jyrkästi, että Suomi olisi jo ajautunut osapuoleksi talvisodassa. Esimerkiksi monet ulkomaiset poliitikot, kotimaiset silminnäkijät, naapurin Esko, useat tuhannet sotilaat ja tiedotusvälineet ovat viime päivinä näin väittäneet.
Suomen ja Neuvostoliiton joukot ovat viime päivinä ottaneet rajusti yhteen Karjalan kannaksella. Perjantain vastaisena yönä jopa kymmeniä suomalaissotilaita sai surmansa tuntikausia kestäneissä tulivalmisteluissa Muolaan ja Suvannon seuduilla. Kyseessä oli jo kahdeskymmenesseitsemäs vastaava taistelu kuluneen viikon aikana.
”No ei todellakaan”, vastasi kansanhallituksen pääministeri Otto Wille Kuusinen kysymykseen, onko Suomi sodassa.
”Tilanne on tavattoman vaikea, mutta väite että Suomi olisi sodassa ja että päättäjät eivät olisi sitä tiedostaneet, on vailla pohjaa.”
”Ei missään nimessä, ja minun mielestäni on vastuutonta väittää toisin”, kansanhallituksen ulkoministeri Otto Wille Kuusinen vastaa samaan kysymykseen.
Väkivaltaisuudet Karjalan kannaksella ja koko Suomen itärajalla ovat lisääntyneet huomattavasti kuluvan talven aikana. Vielä syyskuussa alueella ei tapahtunut yhtään iskua, mutta marraskuun lopulta lähtien hyökkäykset ovat kiihtyneet selvästi.

6 vastausta aiheeseen “Lehti vuonna 1939: Kuusinen kiistää Suomen olevan sotaakäyvä maa”

Sodasta ja rauhasta päättää perustuslain mukaan tasavallan presidentti eikä Otto-Ville Kuusinen.
-J Kaskeala

Hyvä, että raju mainittiin. Tämä ei kuitenkaan riitä – rajun pitää päästä otsikkoon.

Jaa jaa jaa. Huonoa ulkopolitiikan hoitoa. Olisi pitänyt Paasikiven pyytää Stalinia lenkille niin olisi vältytty hippasilta.

Kyllä se oli Amerikan agitoima, koko rähinä.
CIA, eli sen edeltäjäjärjestö oli Mainilan laukausten ampuja.
nimim.
Suomi- Neuvostoliitto- Venäjä-seura

Mielestäni Paavo Arhinmäki olisi pitänyt mainita otsikossa, sillä se on raju ja ihq ja tietää kaiken sodasta ja kaikesta. Ja sillä on blogi. Ihq Paavo, ihq!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
NSN:lle iso tilaus Lähi-Idästä

(NASDAQ+8, LÄNSI-LUODE3) Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks (NSN) toimittaa Iraniin kattavan viestintälainsäädännön. Yhtiö ja Teheran ilmoittivat perjantain vastaisena yönä allekirjoittaneensa 13,5...

Close