Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Herneviljelmä aiheutti Järvenpään kaksion oudon räjähdyksen

(JÄRVENPÄÄ) Järvenpääläisessä kerrostaloasunnossa heinäkuun alussa tapahtunut outo räjähdys sai alkunsa herneiden kasvattamisesta. Herne on vaarallinen heroiinin johdannainen, joka on jo aiheuttanut Suomessakin useita kuolemantapauksia.
Asunnossa majaillut, vuonna 1979 syntynyt mies oli käyttänyt vettä ensin herneiden kotikasvatukseen ja myöhemmin keittämiseen. Tavallisesti vodkan laimentimena käytettävä vesi oli keitettäessä saavuttanut kiehumispisteen ja osin höyrystynyt. Kuin ihmeen kaupalla mies säilyi kuitenkin täysin vahingoitta.
”Herneistä on veden avulla saatu vähän pehmeämpää tavaraa, jota oli sitten nautittu suunsisäisesti”, rikoskomisario Palmu Keski-Uudenmaan poliisista kertoi.
Herneistä valmistamansa ns. hernekeiton väärinkäytön jälkeen mies oli tuntenut vatsavaivoja ja siirtynyt WC:n istuimelle. Räjähdys tapahtui pian tämän jälkeen.
Wärtsilänkatu 16:n kylpyhuoneessa sattunut räjähdys kuului pitkälle. Sen voimasta tuhoutui talon viemäriputkisto ja seitsemännen kerroksen kaksion ulkoseinä. Ilmoille lensi myös asukkaan kissa, joka jäi roikkumaan kaiteen varaan. Parvekkeen lasitukset ja viikonloppua varten säästetyt tupakantumpit putosivat maahan.
Räjähdys sytytti kaksioon myös tulipalon, jonka mies itse tukahdutti sammunutta naapuria käyttäen. Tämän jälkeen hän poistui asunnosta. Poliisi tavoitti miehen vasta myöhemmin, kun hänen puhelinnumeronsa löydettiin etsintäluvan jälkeen numerotiedustelusta.
”Onneksi hän sai itse palon sammutettua. Jos alkusammutusta ei olisi tehty, niin jälki olisi ollut pahempaa”, Koivisto arvioi.
Herneviljelmät ovat ennenkin aiheuttaneet outoja räjähdyksiä sekä esimerkiksi vesivahinkoja.
”Aina ei ymmärretä, että laiton herneiden keitto ja väärinkäyttö kerrostaloasunnossa on riski muillekin. Keittämisessä käytetään usein jatkojohtoja, voimakkaita keittolevyjä ja ajastimia. Sitten jos otetaan vielä ruisleipää, niin riskit ovat valtavat”, Koivisto sanoo.
Järvenpääläismiestä epäillään herneainerikoksesta sekä yleisvaaran tuottamuksesta. Keski-Uudenmaan poliisin mukaan kyse ei ollut ainakaan laajamittaisesta hernekaupasta.
(Jutun kansalaistoimitti Kristian.)

4 vastausta aiheeseen “Herneviljelmä aiheutti Järvenpään kaksion oudon räjähdyksen”

Tampereella herneiden katukauppa on räjähtänyt käsiin – niitä saa jo tavallisista torikojuistakin keskellä kirkasta päivää! Poliisi on voimaton – tuhansien perheenisien ja -äitien on nähty ostavan jopa lapsilleen pussikaupalla tuoreita herneitä! Suun kautta nautittu leikattu herne väistyy, kova kama tekee tuloaan – käyttäjät vetävät herneet nenään raakana ja vaipuvat väkivaltaiseen psykoosiin!

Tällainen uutisointi missä herne liitetään heroiiniin on harhaanjohtavaa, mielestäni kotikasvatuksen pitäisi olla hyväksyttävää kunhan siitä ei tee rahaa ja näin rappeuta järjestelmän tukipilareita.

Karjalan kannaksen taisteluissa syntyi sanonta yksi hernepommi vastaa kymmentä hapankaalipommia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tammis-kuume leviää Etelä-Pohjanmaalla

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL varoittaa, että viime keväänä Länsi-Suomessa tavattu uusi influenssa A -viruksen muoto JT79/L14 eli Tammis-kuume (Tamiflu) saattaa...

Close