Kategoriat
Kansalaisjournalismi Urheilu

Tammis-kuume leviää Etelä-Pohjanmaalla

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL varoittaa, että viime keväänä Länsi-Suomessa tavattu uusi influenssa A -viruksen muoto JT79/L14 eli Tammis-kuume (Tamiflu) saattaa levitä syksyn aikana koko maan kattavaksi epidemiaksi.
Tammis-kuumetta on toistaiseksi löydetty lähinnä Vaasan alueella Sport-kannattajista ja Mestis-katsojista, mutta THL muistuttaa, että lähetysoikeuksien siirtyessä ruotsalaisomistukseen, saattaa tauti levitä myös rajojemme ulkopuolelle ja laajeta pandemiaksi.
Taudin oireisiin kuuluvat muun muassa egon ylisuureneminen, rauhaton kävely vaihtoaitiossa, purukumin hallitsematon jauhaminen, käsien heiluminen puhuessa sekä tuomareiden ja Mestiksen haukkuminen. Tauti muistuttaa jossain määrin Touretten oireyhtymää.
Taudin leviämistä ja tarttumista voidaan hillitä muun muassa:

  • rajoittamalla kansainvälistä jääkiekkovalmentajien kauppaa ja estämällä laiton maahantuonti
  • kieltämällä jääkiekkovalmentajien haastatteluiden julkaiseminen
  • välttämällä luonnonvaraisten valmentajien koskettelua
  • pitämällä kiekkojoukkueet sisällä kevään ja kesän harjoituskaudella

THL muistuttaa myös, että scoutteja ei tule päästää vapaaksi ulos, sillä ne voivat tuoda mukanaan tammis-kuumeen, vaikkeivät siihen itse sairastuisikaan.
Riskiryhmiä kehoitetaan välttämään jäähalleja ja suoria kiekkolähetyksiä televisiosta.

(Jutun kansalaistoimitti Ingmar Smelling.)

3 vastausta aiheeseen “Tammis-kuume leviää Etelä-Pohjanmaalla”

Itse varotoimena lopettaisin varmuudeksi jääkiekkovalmentajat ja jääkiekon pelaajat. Sinänsä luontoon vapauttaminen olisi humaanimpaa, mutta tartuntariski pysyisi, eikä pitkään sisäpelaajana tai -valmentajana toiminut yksilö välttämättä selviä kesän yli luonnossa.

Tamifluta voi ehkäistä myös suojaamalla ihonsa aurinkokuningasvoiteella. Heiluvat kädet eivät näin tule iholle eivätkä aiheuta solumuutoksia.

Mä oon aina sanonut näin että jos sä et noudata pelikirjaa ja alat pelaamaan itselles, sun ego siis ajaa ohi joukkueen menestyksestä, niin sun on turha odottaa päänsilityksiä koutsilta tai joukkuetovereilta. Tää on just tätä venäläistyyppistä katsojiin vetoavaa huipputaitaviin yksilöihin perustuvaa taitopeliä kato. Hän ei todella oo mikään bobiorri käsistään mut katsokaa tota suoritustasoa jonka hän pitää päällä kuuskyt minuuttia joka pelissä, joka vaihdossa ja joka sekunti jäällä ollessaan. Tää on taas tätä paskaa jumalauta tämmöstä on vaan suomessa, mä näin sen ja kaikki näki sen katsomossakin että se oli jumalauta aivan selvä käskytys, ja meidän taitopelaajaa vastaan tommoset saatanan pugilistit jotka ei jumalauta luistimilla pysty mihinkään!
Luitko kaikki? No niin, nyt sinut on rokotettu Tamifluta vastaan. Eikö ole ihmeellistä tämä lääketiede!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Zombi oli viedä Pertti Salolaisen

(CALISOTA) Kansanedustaja Pertti Salolaisen ja tämän naisystävän luontokuvausmatka Skotlannissa sai odottamattoman käänteen Handan lintusaarella. Pariskunta oli valokuvaamassa jyrkänteen reunalla, kun...

Close