Hallitus esittää uusia nimiä talvisodalle ja jatkosodalle

0
10

(EUFRAT) Suomen hallitus on tyytymätön oppikirjoissa ja julkisessa keskustelussa tavallisesti käytettyihin nimityksiin maamme historiallisista tapahtumista. Erityisen hankalina pidetään nimityksiä “talvisota” sekä “jatkosota“, koska ne eivät ministerien mielestä anna täysin totuudenmukaista kuvaa kyseisen ajan tilanteesta ja voivat pahimmillaan johtaa nykynuoria harhaan.

“Ehdotamme, että jatkossa näistä kahdesta asiasta käytettäisiin yksinomaan nimiä talvikriisi ja jatkokriisi tai vaihtoehtoisesti talvioperaatio sekä jatko-operaatio“, ilmoitti ulkoministeri Alexander Stubb (kok.).

Alun perin ministerityöryhmän pohjaesityksenä oli “talvinen puolustuksellinen YK-operaatio osana laajempaa II maailmankonfliktia“, mutta siitä luovuttiin kun kävi ilmi ettei YK:ta ollut tuolloin vielä olemassa. Tosin ministeri Suvi Lindenin mielestä moisiin lillukanvarsiin takertuminen oli pelkkää pilkunviilausta.

Aiemmin tänä vuonna myös Venäjä on useaan otteeseen patistanut sekä koti- että ulkomaisia historiankirjoittajia ja poliitikkoja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä ja välttämään historian vääristelyä. Venäjä vaatii, että puna-armeijan toimista mm. Baltiassa käytetään jatkossa nimitystä “kohtalaisen yleinen pakottaminen sukupuoliyhteyteen“. Katynin metsän tapahtumia vuonna 1940 taas kehotetaan kuvaamaan jatkossa termillä “piknik“.

10 lukijakirjettä

 1. meitsi sanoo:

  Naurettavaa propagandaa. Oletetut “talvisota” ja “jatkosota” on kyseenalaistettu useissa varteenotettavissa kansainvälisissä tutkimuksissa. Myytit vain elävät tiukassa, kai meillä suomalaisilla on jokin pakottava tarve uskoa tuollaisiin uskomattomiin sankaritarinoihin.

  (0)
 2. Gösta sanoo:

  Nimenvaihdossa on aina ideaa, kunhan korostetaan rakastetun ja kunnioitetun marsalkan ominaispiirteitä.

  -talvisota olisi “Vorsmack” ja jatkosota “Marskin ryyppy”.

  Vorsmack kuullostaa esipotkulta; piripintaan täytetyn Marskin ryypyn aikana ehtii hätäisempi käydä Viipurin torilla kääntymässä.

  Niiden välissä otetaan ruokalepo.

  (0)
 3. Itsekkin Uralin perhonen sanoo:

  Ei toista maailmansotaa ollut olemassa. Kommareiden ja pakolaisten keksimä juttu vain, jolla yritetään häpäistä veteraaniemme ja Mannerheimin muisto.

  (0)
 4. Revisionisti sanoo:

  Ei noita talvi- ja jatkosotia ole koskaan ollutkaan. Pelkkiä veteraanijärjestöjen propagandatarinoita ne ovat eikä niillä ole muuta tarkoitusta kuin että niiden perusteella voidaan kerätä rahaa veteraanijärjestöille.

  Ottakaa järkikäteen ja unohtakaa tällaiset perättömät pötypuheet. Eihän kukaan ole onnistunut esittämään ensimmäistäkään konkreettista todistetta sen puolesta että ne olisivat tapahtuneet oikeasti.

  (0)
 5. Buji sanoo:

  Itse asiassa Njeuvostoliitossa talvisotaa nimitettiin “luoteiseksi rajaselkkaukseksi”, jonka Leningradin sotilaspiiri hoiti.

  (0)
 6. SUPPO sanoo:

  YK:N LIPUN ALLA, KOSKAS LÄHDETÄÄN DEMOKRATIAA VIEMÄÄN:
  SAUDI-ARABIAAN, BRUNEIHIN JA VAIKKA MONACOON, MÄÄ VAAN KYSYN.

  (0)
 7. Nimi sanoo:

  Lehti ehdottaa uutta nimeä Paavo Arhinmäelle. Aikasemmin nimityksellä “Vitun turha jätkä” tunnettua Arhinmäkeä tulisi Lehden mukaan tästä lähin kutsua nimellä “Absoluuttinen totuus”.

  (0)
 8. Kiitos veteraanit kiitos sanoo:

  Jos olis kuuluttu Nevostoliittoon, olis jouduttu mukaan Afganistanin sotaan!

  (0)
 9. Paavo V sanoo:

  Neuvostoliiton suorittama ennaltaehkäisevä vastaisku.

  (0)
 10. Skientologiaa sanoo:

  Outoa huumoria.
  Vaikka sopisi kyllä tämän hallituksen imagoon…Ehkä ei edes ihmeellsintä mitä ovat tehneet…

  PS.

  youtube.com/watch?v=6zu6RT6amCM

  _____
  Tämä kommentti oli ’skientologiaa’:

  Skientologia on anonyyminä toimivan ryhmän keskusteluryhmä, joka käsittelee poikkitieteellisesti mm. tieteen, kulttuurin, sosioligian, politiikan ja yhteiskunnallisten asioiden suhdetta ja niiden yhteisvaikutusta, rinnakkaisvaikutuksia vapaan kommunikoinnin merkeissä, mm. blogi- ja keskustelukommenteissa.

  Skientologia nimeä ei tule sekoittaa sanaan scientologia, joka on aivan eri asia. Skientologia-keskusteluryhmällä ja scientologialla ei ole mitään tekemistä keskenään.

  Skientologia nimi tulee sanoista latinan kielen sanasta scio eli tieto, tietää,- sekä kreikan kielen sanasta logos eli oppi. Skientologia-ryhmä on perustettu 2008 Suomessa.

  Kommenttejamme saattaa näkyä ylläolevien aihepiirien kommenteissa.

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.