Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri Politiikka

Demokratiaa loukkaavat kuvat sensuroitiin näyttelystä

(LEMPÄÄLÄ) Lempääläisestä kunnan tiloissa pidetystä surrealistisesta taidenäyttelystä poistettiin perjantaina taideteoksia, jotka kunnan virkamiesten mukaan ovat hyvän maun vastaisia. Teoksissa nähdään suomalaispoliitikkoja epäilyttävissä asuissa, asennoissa ja toimissa.
Yhdessä öljymaalauksessa esitetään valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) korottamassa suurituloisten veroja, eräässä toisessa teoksessa pääministeri Matti Vanhanen (kesk) palauttaa yrityksiltä saamaansa vaalirahoitusta ja kolmannessa vihreä kansanedustaja ei luovu mielipiteistään pysyäkseen hallituksessa.
”Tämä ei ole kuntalaisten edun mukaista. Työt olivat taiteellisesti korkeatasoisia, mutta ei Lempäälän kunta halua profiloitua tällaisen taiteen tukijana”, kommentoi asiaa sähköä johtava virkamies Hopea Kuparinen.

6 vastausta aiheeseen “Demokratiaa loukkaavat kuvat sensuroitiin näyttelystä”

Näyttelytilaan on tiettävästi tulossa Sonkajärveltä Akankannon MM-kisojen pitopaikalta uusi öljymaalaus jossa esitetään valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) korottamassa Tarja Halosta olkapäilleen akankantoasentoon, eräässä toisessa teoksessa pääministeri Matti Vanhanen (kesk) siirtää Tarja Halosen Vladimir Putinille ja kolmannessa vihreä Osmo Soininvaara ei suostu luovuttamaan Halosta sylistään.

Noh onneksi tässä näyttelyssä Mennerheim on hetero, eikä kansanedustaja yhdy koiraan.

Nykyisen talouskriisin oloissa on Lempäälän kunnan menettely täysin ymmärrettävää, jopa hyväksyttävääkin.
Kuntien valtionosuudet ovat porvarihallituksen korkeiden herrojen kädessä eikä sitä kättä kandee ruveta pureskelemaan. Tämänhän nyt tajuaa jo tolloimmatkin kuntabyrokraatit!
Money talks and bullshit walks, kuten Raimo Ilaskivi-Sailas aikoinaan tiivisti elämän perusdynamiikan.

Törkeää toimintaa taiteilijalta, entä jos joku lapsi olisi nähnyt nuo kuvat. Tälläisillä teoksilla voi olla järkyttävä vaikutus lapsiin ja heidän tulevaan vaali-innostukseen. Kohta aletaan äänestämään sitten tekojen mukaan ja enää ei pelkkä ihuq julkkis kelpaakkaan, miten käy julkkisehdokkaiden?!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Eläkevakuutussähkeet perjantaille

Liikenneministeri vaatii - Keskustalainen liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) vaatii puoluesihteeri Jarmo Korhosta harkitsemaan eroamista. "Toivon että puoluesihteeri Korhonen harkitsee, ja...

Close